Cheesecake cu căpșuni și ciocolată albă cu lavandă

Cheesecake cu căpșuni și ciocolată albă cu lavandă

120 min

De Valentine's Day, surprinde cu acest cheesecake cu căpșuni în sirop aromatizat. Piperul roz, cardamomul și lavanda îi adaugă o aromă deosebită, ușor mentolată, delicat piperată și exotică în același timp.

Cheesecake cu căpșuni și flori de lavandă

Ingrediente

500 g căpșuni, curățate de codițe și frunze
400 g zahăr tos fin sau zahăr pudră
160 g biscuiți digestivi
70 g unt nesărat
400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
200 g ricotta fină
200 ml smântână pentru frișcă, neîndulcită
1 linguriță de esență de vanilie
20 g gelatină fin mărunțită (2 pliculețe)
1 linguriță anason semințe
1 linguriță asmățui mărunțit Fuchs
10 boabe de cardamom Fuchs
1/2 linguriță de piper roz
1 linguriță de curcuma măcinată Fuchs
1 linguriță de flori de lavandă Fuchs
80 g ciocolată albă

Preparare

1

Puneți într-o crăticioara 150 ml apă împreună cu semințele de anason, boabele de cardamom, asmățui și 50 g zahăr. Lăsați la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, apoi strecurați. Se obține astfel un sirop aromat, cu gust dulce, fructat și ușor mentolat care va potența aroma căpșunilor.

2

Păstrați câteva căpșuni pentru decor, iar restul tăiați-le în felii și puneți-le într-un vas. Adăugați peste acestea lichidul infuzat cu condimente și 150 g zahăr și lăsați la macerat cel puțin o oră.

3

Între timp, pregătiți baza de cheesecake. Topiți untul și lăsați-l la răcit. Mărunțiți biscuiții, puneți peste aceștia untul topit, curcuma și amestecați bine. Așezați biscuiții intr-o formă rotundă cu inel (diametrul de 20 cm) și presați ușor astfel încât să se formeze un strat uniform. Puneți totul la frigider pentru 30 minute.

4

Scoateți din vas jumătate din feliile de căpșuni, iar restul pasați-le cu blenderul pâna când obțineți o pastă fină. Adăugați înapoi feliile de căpșuni.

5

Hidratați un sfert din cantitatea de gelatină (5 g, jumătate de plic) în apă, conform instrucțiunilor de pe plic. Încălziți apoi la foc mic astfel încât gelatina să se topească. Temperați gelatina cu puțină pastă de căpșuni și apoi adăugați peste căpșuni. Amestecați bine și puneți stratul de jeleu de căpșuni în sirop aromatizat peste baza de biscuiți. Păstrați la frigider pentru o oră.

6

În vasul mixerului cu paleta atașată, amestecați crema de brânză împreună cu ricotta până se obține o compoziție cremoasă (1-2 minute). Adăugați zahărul ramas (200 g) și amestecați în continuare. Separat, bateți smântâna pentru frișcă până când ajunge la o consistență medie. Adăugați frișca, peste compoziția cu brânză, împreună cu esența de vanilie și piperul roz pisat mărunt și amestecați cu o paletă. Piperul roz va accentua gustul dulce al cremei de brânză, adăugând în același timp o aromă deosebită, delicat piperată și exotică.

7

Hidratați cantitatea de gelatină rămasă (15 g) în apă, conform instrucțiunilor de pe plic. Încălziți apoi la foc mic astfel încât gelatina să se topească, după care temperați-o cu câteva linguri din compoziția cu brânză. Adăugați peste brânză și amestecați bine.

8

Puneți compoziția cu brânză peste stratul de jeleu de căpșuni și tineți la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, astfel încât să se întărească bine.

9

Înainte de a servi cheesecake-ul, pregătiți inimioarele cu lavandă. Topiți ciocolata la bain-marie. Tapetați o tava de cuptor cu hârtie de copt și, cu ajutorul unei lingurițe sau unui con de hârtie, formați inimioarele pe tavă. Presărați cu puțină lavandă mărunțită și lăsați să se întărească. Pot fi puse și la frigider. Se desprind ușor din tavă cu ajutorul unei spatule.

10

Ornați cheesecake-ul cu restul de căpșuni și cu inimioarele de ciocolată cu lavandă.