Burger vegetarian cu nuci și Ras el Hanout

Burger vegetarian cu nuci și Ras el Hanout

35 min

Există multe tipuri de burgeri vegetarieni, însă această variantă de burger, fără pâine, cu Ras-el Hanout este unică. Nota fructată de mango, combinată cu aroma fresh de portocală ”încoronează” acest burger drept ceva cu totul și cu totul special.

Burger vegetarian cu nuci și Ras el Hanout

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100g alune de pădure fără coajă
200g tofu
2 cepe verzi
un cățel de usturoi
o ceapă roșie mică
2 ouă
40 g pesmet
o linguriță de sare
o linguriță Ras el Hanout Fuchs
o jumătate de lime
o portocală
un avocado bine copt
7 linguri ulei de măsline
o jumătate de linguriță chilli măcinat Fuchs
un praf de zahăr
150 g salată mixă
un mango

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1860 kj (445 kcal)
Grăsimi: 34.2 g
din care acizi grași saturați: 4 g
Carbohidrați: 20.9 g
din care zaharuri: 8.4 g
Proteine: 13.6 g
Sare: 1.4 g

Preparare

1

Prăjiți alunele într-o tigaie. Scurgeți tofu și mărunțiți-l împreună cu alunele într-un tocător.

2

Spălați, curățați și tăiați ceapa verde rondele. Curățați usturoiul și ceapa roșie și tăiați-le mărunt. Amestecați într-un castron tofu cu alune, ceapa verde, ouăle, pesmetul, o linguriță de sare și Ras-el-hanout și formați patru burgeri. Așezați-i pe o farfurie.

3

Stoarceți lime-ul și portocala. Zdrobiți avocado-ul cu sucul de lime și jumătate din cel de portocală, o lingură de ulei de măsline, chilli, sare și zahăr.

4

Amestecați 3 linguri de ulei cu restul sucului de portocală, puțină sare și un praf de zahăr, ca să obțineți un dressing pentru salată.

5

Înfierbântați restul uleiului și prăjiți burgerii timp de 5 minute la foc mediu.

6

Amestecați sosul cu salata și adăugați cuburile de mango. Serviți burgerul cu salată și sosul de avocado.