Preparare
Curățați ceapa, ceapa eșalotă și usturoiul. Tocați-le în cubulețe. Spălați și curățați de coajă morcovii și napii. Uscați carnea cu un prosop de hârtie și tăiați-o în cuburi de aprox. 4 cm.
Într-o oală, puneți la încins uleiul sau untul, rumeniți uniform carnea pe toate părțile și condimentați-o cu sare și piper. Scoateți bucățile rumene de vită și puneți-le deoparte.
În același vas, puneți ceapa și usturoiul la călit la foc mediu. Adăugați pasta de tomate și amestecați continuu timp de aprox 30 de secunde. Stingeți cu jumătate din cantitatea de vin roșu și adăugați din nou carnea în tigaie. Presărați făina, usturoiul granulat și amestecați până se dizolvă făina și se omogenizează totul. Deglasați cu vinul roșu rămas.
Adăugați supa fond de vită, apa și cuișoarele. Preîncălziți cuptorul la 160°C (căldură de sus și de jos) și fierbeți vasul acoperit timp de aproximativ 2 ore.
Adăugați morcovii și napii și continuați să gătiți timp de 30-45 de minute.
Curățați ciupercile și adăugați-le peste carne.
Lăsați să fiarbă înăbușit încă 5 minute și asezonați preparatul cu sare și piper.
Înainte de a se servi, presărați pătrunjel și coajă rasă de portocală.