Baghetă umplută cu mozzarella și roșii

Baghetă umplută cu mozzarella și roșii

35 min

Prepară-ți un aperitiv sau o cină rapidă și ușoară inspirată de salata Caprese. Această rețetă de baghetă umplută este foarte gustoasă, crocantă la exterior și cu brânză topită în interior, dominând aroma intensă a busuiocului.

Baghetă umplută cu mozzarella și roșii

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc baghetă de aprox. 300 g
50 g mozzarella
2 buc roșii de dimensiuni medii
1 legătură mică de busuioc verde
½ linguriță chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs
piper negru boabe Fuchs, proaspăt râșnit
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1075 kj (257 kcal)
Grăsimi: 4.15 g
din care acizi grași saturați: 2.11 g
Carbohidrați: 47.2 g
din care zaharuri: 3.93 g
Proteine: 10.3 g
Sare: 0.5 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 190°C (căldură de sus și de jos).

2

Tăiați mozzarella și roșiile în felii subțiri, iar frunzele de busuioc desprindeți-le de pe tulpini.

3

Crestați bagheta în diagonală (la o distanță de aproximativ 1,5 cm între tăieturi) astfel încât feliile de roșii și mozzarella să poată fi introduse cu ușurință. Atenție: nu trebuie să tăiați și baza, deoarece riscați să se destrame bagheta.

4

În fiecare secțiune formată, puneți o felie de mozzarella, o felie de roșie și câteva frunze de busuioc.

5

Așezați bagheta într-un vas termorezistent și coaceți la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până când brânza se topește, iar bagheta capătă o crustă crocantă.

6

La final, condimentați cu sare, piper negru, fulgi de chilli și serviți imediat.