Tortilla Cochinita Pibil

Tortilla Cochinita Pibil

80 min

Cochinita Pibil este o specialitate de tortilla din provincia Yucatán (Mexic) umplută cu carne de porc gătită la foc mic, într-un cuptor subteran.

Tortilla Cochinita Pibil

Ingrediente

Pentru 8 porții.

500 g ceafă de porc
1 buc ardei roșu
1 buc ardei galben
2 buc ceapă roșie
150 ml suc de portocale
100 ml apă
coajă de lămâie rasă
piper negru Fuchs, proaspăt râșnit
½ linguriță cuișoare Fuchs, măcinate
¼ linguriță Chili Scotch Bonnet Fuchs
3 linguri suc de lămâie
2 linguri de ulei de rapiță
8 buc tortilla
3 linguri smântână
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2860 kj (683 kcal)
Grăsimi: 37.1 g
din care acizi grași saturați: 14.8 g
Carbohidrați: 42.9 g
din care zaharuri: 1.9 g
Proteine: 43.9 g
Sare: 2.3 g

Preparare

1

Tăiați cubulețe ardeii și ceapa. Porționați carnea în bucăți de 4 x 4 cm, condimentați cu sare și prăjiți-le puțin pe toate părțile într-o tigaie cu ulei încins.

2

Puneți bucățile de carne, împreună cu sucul de portocale și apa, într-o oală sub presiune și gătiți la foc mic, timp de circa 50 de minute. Dacă aveți oală electrică sub presiune, setați temperatura la 120 °C și gătiți carnea aproximativ 50 minute.

Sfat: În loc de oala sub presiune, puteți pregăti carnea la cuptor, într-un vas acoperit, la temperatura de 110 ° C, timp de aproximativ 4 ore. Întoarceți regulat.

3

Între timp, sotați puțin ardeii și ceapa tăiată cubulețe, condimentați cu sare și dați deoparte.

4

Scoateți carnea din oală și fărâmițați-o cu ajutorul a două furculițe. Într-o tigaie, puneți aproximativ 150 ml de lichid din oala sub presiune împreună cu ceapa și ardeiul. Adăugați condimentele și smântâna, aduceți totul la punctul de fierbere și asezonați cu sare, coajă și suc de lămâie. Puneți și carnea și amestecați totul bine. Luați tigaia de pe foc și umpleți fiecare tortilla cu câte 3 linguri din amestecul de carne rezultat. Împachetați sub formă de rulou și serviți.