Supa crema de telina si creveti

Supă cremă de țelină cu creveți

50 min

Supa cremă de țelină în combinație cu smântână și fulgi de chilli se completează perfect cu gustul și aroma creveților.

Supa crema de telina si creveti

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru supă de țelină:
1 kg de țelină
1 buc cartof
1 buc ceapă
80 g unt
1 foaie de dafin Fuchs
6 boabe ienibahar
½ linguriță de cimbru Fuchs
1 L supă de legume
100 ml de smântână pentru gătit
sare după gust
piper negru măcinat Fuchs

Pentru creveți:
4 buc creveți mari
1 cățel de usturoi
1 linguriță piper multicolor Fuchs
suc de lămâie
sare după gust

Pentru decor:
Piri Piri Fuchs
cimbru proaspăt

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1497 kj (356 kcal)
Grăsimi: 26.1 g
din care acizi grași saturați: 15.1 g
Carbohidrați: 14.2 g
din care zaharuri: 6.5 g
Proteine: 16.4 g
Sare: 3.61 g

Preparare

1

Curățați legumele. Tăiați cubulețe țelina și cartofii. Tocați ceapa mărunt. Încălziți jumătate din cantitatea de unt (40 g) într-o cratiță mare și căliți legumele timp de aproximativ 5 minute. Adăugați supa, boabele de ienibahar, foaia de dafin și cimbrul. Gătiți timp de 40 de minute până când legumele sunt complet fierte. Îndepărtați ienibaharul și foaia de dafin.

2

Puneți toate legumele într-un blender și mixați până când obțineți o cremă. Adăugați 20 g de unt și smântâna. Asezonați cu sare și piper negru măcinat. Păstrați supa cremă caldă.

3

Topiți untul rămas (20 g) într-o tigaie. Prăjiți creveții pe ambele părți. Zdrobiți într-un mojar boabele de piper multicolor. Condimentați creveții, după gust, cu sare, piper și suc de lămâie.
Turnați supa de țelină în boluri. Decorați cu fulgi de chilli (Piri Piri) și cimbru proaspăt. Serviți împreună cu creveți.