Sos ragù alla bolognese

Sos ragù alla bolognese

110 min

Este un sos pe bază de carne și roșii pentru paste, originar din Bologna Italia. Acest ragù transformă o porție de tagliatelle într-un adevărat festin.

Sos ragù alla bolognese

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g carne de vită tocată
1 ceapă medie
2 morcovi medii
2 tije de țelină
1 lingură de pastă de tomate
1 cățel de usturoi
400 g roșii întregi, decojite (la conservă)
200 ml vin roșu
250 ml supă concentrată de carne (supă stock)
sare de mare Fuchs
1 linguriță cimbru Fuchs
1 linguriță piper alb măcinat Fuchs
2 lingurițe de oregano Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1420 kj (339 kcal)
Grăsimi: 17.5 g
din care acizi grași saturați: 5.5 g
Carbohidrați: 10.9 g
din care zaharuri: 3.5 g
Proteine: 27.3 g
Sare: 2.1 g

Preparare

1

Curățați și spălați legumele și tocați-le mărunt. Într-o cratiță de mărime medie puneți la încins uleiul și căliți ceapa, la foc mediu, până devine translucidă. Adăugați și usturoiul și căliți-l puțin astfel încât să-și dezvolte aroma. Adăugați și căliți și restul de legume.

2

După ce legumele s-au călit, adăugați carnea tocată și amestecați bine până obțineți o textură cât mai uniformă. Rumeniți carnea, până își schimbă culoarea, amestecând frecvent. Stingeți totul cu vin roșu și fierbeți până ce vinul se evaporă complet.

3

Adăugați în oală pasta de tomate, roșiile mărunțite și supa. Asezonați totul cu cimbru, oregano, piper și sare, după gust.

4

Fierbeți sosul timp de 90 de minute, amestecând regulat. Serviți sosul ragù alla bolognese cu paste tagliatelle.