Preparare
Încălziți o tigaie și puneți în ea smântâna, crema de brânză și șampania. Amestecați până obțineți un sos cremos, după care adăugați condimentele: cardamom, anason semințe, asmățui și curcuma. Amestecați și adăugați sare și piper, după gust.
Ungeți o tavă de sticlă cu unt, așezați somonul curățat anterior și condimentați-l cu sare și piper cu lămâie, după gust. Deasupra, presărați ceapa tăiată rondele și sosul pe care îl treceți printr-o sită.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru circa 20-25 min.
Puneți supa într-o cratiță și adăugați câteva flori de lavandă, după gustul și intensitatea dorită. Adăugați orezul sălbatic și fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Când este gata orezul, strecurați apa și puneți-l într-o formă de sticlă. Amestecați orezul cu unt de masă și lăsați-l să se usuce la cuptor.
Pentru morcovi, încălziți o tigaie, puneți zahăr și unt și așteptați să se caramelizeze. Adăugați piperul roz întreg și amestecați puțin, după care puneți morcovii "baby" prefierți și, la fel, amestecați să se aromatizeze prin untul caramelizat.
Scoateți din cuptor orezul și somonul. Aranjați pe o farfurie o bucată de somon, lângă acesta orez, morcovi și, peste morcovi, o lingură de unt caramelizat cu piper roz. Poftă bună!