Somon cu sos de smântână și șampanie

40 min

Somon cu sos de smântână și șampanie, un preparat culinar plin de savoare, ideal pentru o masă festivă sau cină romantică de Valentine's day.

Somon cu sos de smântână și șampanie

Ingrediente

4 buc de somon
1 legătură de ceapă verde
200 ml smântână cu 35% grăsime
200 g cremă de brânză
200 ml vin spumant
200 g orez sălbatic
700 ml supă de legume
12 buc morcovi baby
50 g unt
1 linguriță de zahăr
sare roz de Himalaya Fuchs
piper negru Fuchs, proaspăt râșnit
amestec piper cu lămâie Fuchs
400 ml fond/supă stock de legume
1/2 lgț flori de lavandă Fuchs
1/2 lgț semințe de anason
1/2 lgț cardamom boabe
1/2 lgț cardamom boabe Fuchs
1 lgț boabe de piper roz
1 lgț asmățui Fuchs
1/2 lgț curcuma Fuchs

Preparare

1

Încălziți o tigaie și puneți în ea smântâna, crema de brânză și șampania. Amestecați până obțineți un sos cremos, după care adăugați condimentele: cardamom, anason semințe, asmățui și curcuma. Amestecați și adăugați sare și piper, după gust.

2

Ungeți o tavă de sticlă cu unt, așezați somonul curățat anterior și condimentați-l cu sare și piper cu lămâie, după gust. Deasupra, presărați ceapa tăiată rondele și sosul pe care îl treceți printr-o sită.

3

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru circa 20-25 min.

4

Puneți supa într-o cratiță și adăugați câteva flori de lavandă, după gustul și intensitatea dorită. Adăugați orezul sălbatic și fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

5

Când este gata orezul, strecurați apa și puneți-l într-o formă de sticlă.  Amestecați orezul cu unt de masă și lăsați-l să se usuce la cuptor.

6

Pentru morcovi, încălziți o tigaie, puneți zahăr și unt și așteptați să se caramelizeze. Adăugați piperul roz întreg și amestecați puțin, după care puneți morcovii "baby" prefierți și, la fel, amestecați să se aromatizeze prin untul caramelizat.

7

Scoateți din cuptor orezul și somonul. Aranjați pe o farfurie o bucată de somon, lângă acesta orez, morcovi și, peste morcovi, o lingură de unt caramelizat cu piper roz. Poftă bună!