Risotto cu mazăre (Risi e Bisi)

Risotto cu mazăre (Risi e Bisi)

50 min

Este o rețetă simplă, savuroasă și cremoasă inspirată din bucătăria venețiană.

Risotto cu mazăre (Risi e Bisi)

Ingrediente

Pentru 4 porții.

400 g mazăre (proaspătă sau congelată)
2 buc ceapă
250 g orez pentru risotto
100 g fleică de porc sau bacon
1 litru supă de vită (supă stock)
60 g parmezan proaspăt ras
3 linguri ulei de măsline
20 g unt
1 legătură de pătrunjel verde
½ linguriță nucșoară măcinată Fuchs
2 lingurițe pătrunjel Fuchs
2 lingurițe busuioc Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2780 kj (628 kcal)
Grăsimi: 33.3 g
din care acizi grași saturați: 13.6 g
Carbohidrați: 69 g
din care zaharuri: 2.3 g
Proteine: 21.6 g
Sare: 4.2 g

Preparare

1

Tăiați fleica sau baconul în cuburi mici și prăjiți-le în ulei de măsline. Adăugați la călit și ceapa tocată. Puneți mazărea și jumătate din supă și fierbeți aproximativ 3 minute.

2

Adaugați orezul și condimentele și lăsați la foc mediu, timp de aproximativ 20 de minute, amestecând continuu și adăugând treptat restul de supă.

3

La final, asezonați cu sare după gust și amestecați rissotto cu parmezan, unt și pătrunjel verde tocat.