Ravioli umpluti cu branza ceapa verde si cartofi

Ravioli umpluți cu brânză, ceapă verde și cartofi

45 min

Ravioli făcuți în casă și umpluți cu brânză și cartofi este rețeta perfectă pentru o cină cu cei dragi. Este un preparat delicios ce poate fi pregătit ușor.

Ravioli umpluti cu branza ceapa verde si cartofi

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100 g făină de secară
120 g făină de grâu
1 ou
80 ml apă
100 g cartofi fierți
200 g brânză Ricotta
1 ceapă
1 cățel de usturoi
½ legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
50 g brânză tare
1 lingură ulei de măsline
50 g unt
sare de mare Fuchs
3 lingurițe verdețuri mediteraneene Fuchs
1 linguriță piper negru măcinat Fuchs
½ linguriță nucșoară măcinată Fuchs
câteva frunze de arpagic
parmezan, în funcție de preferințe

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2190 kj (524 kcal)
Grăsimi: 27.1 g
din care acizi grași saturați: 15.4 g
Carbohidrați: 52.4 g
din care zaharuri: 1.1 g
Proteine: 17.3 g
Sare: 1.2 g

Preparare

1

Amestecați făina cu apa, cu ulei de măsline și 1 ou până se formează un aluat neted, nelipicios și lăsați-l deoparte acoperit, timp de 30 de minute.

2

Tocați mărunt ceapa și usturoiul, după care puneți-le la călit în 1-2 linguri de unt și dați deoparte. Pasați cartofii și adăugați-i peste ceapă împreună cu ricotta.

3

Peste amestecul de cartofi, puneți ceapa verde tăiată mărunt, brânza rasă, condimentele și sare, după gust. Amestecați bine toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă.

4

Întindeți aluatul subțire, tăiați cercuri de aproximativ 8 cm cu un pahar sau cu o formă specială rotundă și puneți câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecăruia. Umeziți marginea, îndoiți și apăsați ferm marginile cu o furculiță. Puneți ravioli umpluți în apă clocotită cu puțină sare și fierbeți timp de 5 minute.

5

După ce au fiert, scoateți ravioli din apă și scurgeți-i bine. Puneți-i într-o farfurie și stropiți-i cu unt topit, frunze de arpagic mărunțite și parmezan ras, după preferințe.

Sfat: Ca alternativă, puteți prăji ravioli înainte de servire.