Preparare
Amestecați făina cu apa, cu ulei de măsline și 1 ou până se formează un aluat neted, nelipicios și lăsați-l deoparte acoperit, timp de 30 de minute.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul, după care puneți-le la călit în 1-2 linguri de unt și dați deoparte. Pasați cartofii și adăugați-i peste ceapă împreună cu ricotta.
Peste amestecul de cartofi, puneți ceapa verde tăiată mărunt, brânza rasă, condimentele și sare, după gust. Amestecați bine toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă.
Întindeți aluatul subțire, tăiați cercuri de aproximativ 8 cm cu un pahar sau cu o formă specială rotundă și puneți câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecăruia. Umeziți marginea, îndoiți și apăsați ferm marginile cu o furculiță. Puneți ravioli umpluți în apă clocotită cu puțină sare și fierbeți timp de 5 minute.
După ce au fiert, scoateți ravioli din apă și scurgeți-i bine. Puneți-i într-o farfurie și stropiți-i cu unt topit, frunze de arpagic mărunțite și parmezan ras, după preferințe.
Sfat: Ca alternativă, puteți prăji ravioli înainte de servire.