Quiche Loraine

Quiche Loraine – tartă aperitiv

Bacon-ul, crema și Gruyère, în combinație cu mixul de condimente fac preparatul clasic din Lorraine un răsfăț copios.

Quiche Loraine

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 porții
Pentru umplutură:
350 g bacon feliat
400 ml cremă
3 ouă
150 g brânză Gruyère sau Emmentaler
2 lingurițe ceapă granulată
1 linguriță nucșoară măcinată Fuchs
½ linguriță piper alb măcinat Fuchs
2 lingurițe arpagic
Pentru bază:
250 g făină de grâu
125 g unt rece
1 ou
1 vârf de cuțit sare de mare Fuchs

Preparare

1

Pentru bază: Presărați făina într-un bol, tăiați untul cubulețe și împrăștiați-le prin făină. Adăugați oul și sarea, frământați aluatul rezultat iar apoi rulați fin.

2

Puneți aluatul într-o tavă de quiche unsă (Ø28 cm), formând o margine de 3 cm, și înțepând baza cu o furculiță de câteva ori. Lăsați la rece pentru aproximativ 20 de minute, apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 190° C (căldură sus și jos) pentru aproximativ 20 minute. Pentru a face asta, acoperiți baza cu hârtie de copt, pentru a se așeza bine.

3

Pentru umplutură: După coacere, scoateți hârtia de copt și împrăștiați bacon-ul feliat pe baza pre-coaptă. Bateți ouăle, crema și condimentele într-un bol. Adăugați și brânza gratinată și turnați mixtura peste cuburile de bacon.

4

Coaceți quiche-ul din nou la 190° C timp de 30-35 de minute. Apoi, lăsați puțin să se răcească, scoateți cu grijă din tavă și tăiați bucăți. Serviți călduț, ca aperitiv, fel principal sau gustare.