Pere caramelizate la cuptor

30 min

Perele caramelizate sunt un desert rafinat și aromat care îi inspiră pe oaspeți și pe cei dragi de acasă. Mix&Joy Christmas este ingredientul care le face cu adevărat irezistibile.

Pere caramelizate la cuptor

Ingrediente

4 buc pere
1 buc lime
Mix&Joy - condimente pentru Crăciun (5 g ghimbir bucăți, 6 cuișoare întregi, 2 buc anason steluțe, 5 g boabe cardamom, 1 baton de scorțișoară Ceylon)
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
50 ml lichior de portocale
250 ml suc de pere
100 g de zahăr tos
100 g de unt
sirop de rodie (pentru decor)

Preparare

1

Curățați perele spălate de coajă, tăiați-le jumătăți și scoateți sâmburii. Stropiți-le cu zeamă de lime pentru a nu-și schimba culoarea.

2

Încingeți untul într-o tigaie, puneți zahărul, caramelizați totul și apoi stingeți cu suc de pere. Adăugați cardamom, steluțe de anason, un baton de Scorțișoară Ceylon, ghimbir și cuișoare.

3

Turnați zeama de la 1/2 lime și lichiorul de portocale. Tăiați batonul de vanilie pe jumătate și cu vârful cuțitului scoateți conținutul, adăugați-l în sos și lăsați să fiarbă împreună cu păstaia.

4

Apoi, puneți perele, întoarceți-le și dați-le la cuptor încins în prealabil la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

5

Când perele sunt gata, puneți pe o farfurie două jumătăți, adăugați sos și sirop de rodie pentru contrast. Poftă bună!