Preparare
Curățați perele spălate de coajă, tăiați-le jumătăți și scoateți sâmburii. Stropiți-le cu zeamă de lime pentru a nu-și schimba culoarea.
Încingeți untul într-o tigaie, puneți zahărul, caramelizați totul și apoi stingeți cu suc de pere. Adăugați cardamom, steluțe de anason, un baton de Scorțișoară Ceylon, ghimbir și cuișoare.
Turnați zeama de la 1/2 lime și lichiorul de portocale. Tăiați batonul de vanilie pe jumătate și cu vârful cuțitului scoateți conținutul, adăugați-l în sos și lăsați să fiarbă împreună cu păstaia.
Apoi, puneți perele, întoarceți-le și dați-le la cuptor încins în prealabil la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute.
Când perele sunt gata, puneți pe o farfurie două jumătăți, adăugați sos și sirop de rodie pentru contrast. Poftă bună!