Pere caramelizate la cuptor

30 min

Perele caramelizate sunt un desert rafinat și aromat care îi inspiră pe oaspeți și pe cei dragi de acasă. Condimentele Fuchs sunt ingredientele care le fac cu adevărat irezistibile.

Pere caramelizate la cuptor

Ingrediente

4 buc pere
1 buc lime
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
50 ml lichior de portocale
250 ml suc de pere
100 g de zahăr tos
100 g de unt
sirop de rodie (pentru decor)
5 g ghimbir bucăți Fuchs
6 cuișoare întregi Fuchs
2 buc anason steluțe
5 g boabe cardamom Fuchs
1 baton de scorțișoară Ceylon Fuchs

Preparare

1

Curățați perele spălate de coajă, tăiați-le jumătăți și scoateți sâmburii. Stropiți-le cu zeamă de lime pentru a nu-și schimba culoarea.

2

Încingeți untul într-o tigaie, puneți zahărul, caramelizați totul și apoi stingeți cu suc de pere. Adăugați cardamom, steluțe de anason, un baton de Scorțișoară Ceylon, ghimbir și cuișoare.

3

Turnați zeama de la 1/2 lime și lichiorul de portocale. Tăiați batonul de vanilie pe jumătate și cu vârful cuțitului scoateți conținutul, adăugați-l în sos și lăsați să fiarbă împreună cu păstaia.

4

Apoi, puneți perele, întoarceți-le și dați-le la cuptor încins în prealabil la 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 minute.

5

Când perele sunt gata, puneți pe o farfurie două jumătăți, adăugați sos și sirop de rodie pentru contrast. Poftă bună!