Paste Bolognese

Paste Bolognese

150 min

Savurează împreună cu cei dragi această rețetă de paste făcute în casă, acompaniate de deliciosul sos Bolognese renumit în Italia.

Paste Bolognese

Ingrediente

Pentru 4 porții.

3 căței de usturoi
1 buc ceapă
4 buc morcovi mari
4 buc tulpini de țelină
2 linguri de ulei de măsline
4 buc roșii
1 cutie de roșii tocate, la conservă
200 g de carne de vită
1 lingură de boia de ardei dulce Fuchs
piper negru boabe Fuchs proaspăt râșnit
2 frunze de foi de dafin Fuchs
Piri Piri Fuchs (chilli fulgi)
50 g parmezan proaspăt ras
4 crenguțe de busuioc proaspăt
300 g făină din grâu
100 g de făină din grâu dur
4 buc ouă
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de sare de mare
puțină făină pentru prelucrarea aluatului pe blatul de lucru

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2850 kj (680 kcal)
Grăsimi: 18.6 g
din care acizi grași saturați: 6.5 g
Carbohidrați: 90.6 g
din care zaharuri: 35.6 g
Proteine: 7.5 g
Sare: 2.5 g

Preparare

1

Curățați și spălați legumele. Tocați mărunt ceapa, tulpinile de țelină și usturoiul, iar morcovul tăiați-l cubulețe. Puneți-le într-o tigaie cu ulei încins și căliți-le timp de circa 4 minute, amestecând ocazional.

2

Adăugați carnea tocată și lăsați-o la rumenit. Puneți și roșiile tăiate și aromatizați totul cu boia de ardei dulce și foi de dafin.

3

Lăsați sosul să fiarbă la foc mic aproximativ 2 ore, fără capac. Adăugați puțină apă sau supă dacă este nevoie și amestecați, din când în când cu o lingură de lemn, pentru a nu se prinde sosul de fundul vasului. Condimentați cu sare, piper și fulgi de chilli.

4

Pentru a prepara pastele, puneți făina cernută într-un recipient mare. Formați o adâncitură în centru și adăugați ouăle, sarea și uleiul de măsline. Amestecați ingredientele, pentru început, cu o lingură de lemn, încorporând ușor-ușor făina. Lucrați aluatul până când acesta se poate frământa cu mâna. Scoateți aluatul, puneți-l pe blatul de lucru presărat cu făină și continuați să frământați bine aproximativ 10 minute, până când obțineți o cocă elastică și omogenizată, care nu se mai lipește. Dacă folosiți robotul de bucătărie, timpul de frământare a aluatului va fi mai scurt. Înveliți strâns aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de o oră.

5

Pentru obține paste cât mai subțiri, folosiți un aparat de făcut paste. Tăiați aluatul în bucăți mici. Întindeți fiecare bucată sub formă dreptunghiulară și treceți-o prin mașină începând cu diametrul cel mai gros și terminând cu cel mai subțire.
Luați fiecare foaie de aluat în parte și tăiați-o prin mașina de paste în formă de tagliatelle.

Dacă nu aveți aparat de făcut paste, împărțiți aluatul în cantități mici. Presărați pe suprafața de lucru făină și întindeți fiecare parte divizată cât mai subțire posibil cu un sucitor. Împachetează fiecare foaie obținută în mai multe straturi și tăiați-le pe lung cu un cuțit foarte bine ascuțit. Desprindeți pastele.

Fierbeți pastele în apă clocotită cu puțină sare aproximativ 2-3 minute („al dente”). Timpul poate să difere în funcție de grosimea pastelor și cantitatea lor. Scoateți-le într-o sită și lăsați-le la scurs.

6

Puneți pastele calde pe farfurii și adăugați sosul Bolognese. La final, garnisiți cu parmezan ras și busuioc proaspăt.

Distribuie rețeta