Pappa al Pomodoro – supă cremă de roșii

Pappa al Pomodoro – supă cremă de roșii

60 min

Este o supă extrem de aromată, tradițională din zona Toscanei -Italia, făcută din roșii cu măsline, pâine prăjită și ulei de măsline.

Pappa al Pomodoro – supă cremă de roșii

Ingrediente

Pentru 4 porții.

800 g roșii întregi, decojite (2 conserve)
2 buc ceapă
2 căței de usturoi
250 ml supă de pui
4 felii de pâine toast
sare de mare Fuchs, după gust
2 lingurițe de busuioc Fuchs
1 linguriță piper negru Fuchs proaspăt râșnit
2 linguri boia dulce Fuchs
măsline verzi, fără sâmburi
50 ml vin alb
8 linguri ulei de măsline

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1180 kj (282 kcal)
Grăsimi: 17.7 g
din care acizi grași saturați: 3.1 g
Carbohidrați: 20.1 g
din care zaharuri: 1.2 g
Proteine: 8.2 g
Sare: 1.5 g

Preparare

1

Îndepărtați coaja de la feliile de pâine și tăiați-le în cuburi de aproximativ 1,5 cm grosime.

Tăiați ceapa grosier și puneți-o la călit într-o cratiță cu 4 linguri de ulei de măsline. Adăugați jumătate din cantitate de pâine tăiată și usturoiul tocat mărunt. Lăsați puțin la călit usturoiul astfel încât să-și dezvolte aroma și deglasați cu vin alb. Adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe, supa de pui, condimentele și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute.

2

Între timp, într-o tigaie puneți la încins uleiul de măsline și prăjiți cuburile de pâine rămase până devin aurii și crocante.

3

Când supa a fiert, pasați totul cu blenderul până obțineți o supă cremă și potriviți gustul cu sare. Separat, într-un bol, puneți două polonice din supă împreună cu 5 măsline (sau câte doriți, în funcție de gust), pasați și adăugați amestecul din nou în oala cu supă cremă. Lăsați să fiarbă încă 15 minute.

4

Serviți supa cremă de roșii alături de crutoane.