Panna Cotta cu sos de zmeură

Panna Cotta cu sos de zmeură

270 min

Un desert clasic italian, rafinat cu aroma boabelor de Tonka și cu sos fin de zmeură.

Panna Cotta cu sos de zmeură

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 ml smântână pentru frișcă
50 g de zahăr
1 buc boabă de Tonka Fuchs
4 foi de gelatină
200 g zmeură
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
frunze de mentă proaspete (pentru decor)
1 linguriță zahăr pudră

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1915 kj (457 kcal)
Grăsimi: 39.8 g
din care acizi grași saturați: 23.8 g
Carbohidrați: 21.4 g
din care zaharuri: 19 g
Proteine: 5.08 g
Sare: 0.11 g

Preparare

1

Înmuiați foile de gelatină în apă rece și lăsaț-le să se hidrateze bine. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele.

2

Într-o cratiță mică, puneți smântâna împreună cu zahărul, adăugați ¼ din boaba de tonka răzuită, jumătate din semințele de vanilie și aduceți totul la punctul de fierbere, amestecând continuu până când se dizolvă complet zahărul.

3

Luați cratița de pe foc și adăugați gelatina. Amestecați până se dizolvă.

4

Turnați compoziția obținută în forme mici, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei și apoi, puneți-le la frigider timp de 4 ore. Acordați atenție timpului de răcire!

5

Spălați bine zmeura și puneți-o într-un blender împreună cu zahărul pudră și semințele de vanilie rămase. Mixați bine până obțineți o textură fină.

6

Introduceți pentru scurt timp formele într-un vas cu apă fierbinte, după care răsturnați conținutul acestora pe farfurii. Turnați sosul de zmeură și decorați cu frunze de mentă proaspete.