Preparare
Înmuiați foile de gelatină în apă rece și lăsaț-le să se hidrateze bine. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele.
Într-o cratiță mică, puneți smântâna împreună cu zahărul, adăugați ¼ din boaba de tonka răzuită, jumătate din semințele de vanilie și aduceți totul la punctul de fierbere, amestecând continuu până când se dizolvă complet zahărul.
Luați cratița de pe foc și adăugați gelatina. Amestecați până se dizolvă.
Turnați compoziția obținută în forme mici, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei și apoi, puneți-le la frigider timp de 4 ore. Acordați atenție timpului de răcire!
Spălați bine zmeura și puneți-o într-un blender împreună cu zahărul pudră și semințele de vanilie rămase. Mixați bine până obțineți o textură fină.
Introduceți pentru scurt timp formele într-un vas cu apă fierbinte, după care răsturnați conținutul acestora pe farfurii. Turnați sosul de zmeură și decorați cu frunze de mentă proaspete.
