Pâine umpluta cu branza si verdeturi

Pâine umplută cu brânză și verdețuri

40 min

Această rețetă de pâine umplută cu brânză și verdețuri este extrem de apetisantă și delicioasă, dominând savoarea binecunoscută a leurdei și cimbrului.

Pâine umpluta cu branza si verdeturi

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 buc pâine rotundă
250 g brânză maturată Cheddar
250 g brânză Manchego
2 buc ceapă verde
6 buc roșii uscate în ulei
10 buc măsline negre, fără sâmburi
6 linguri de ulei
4 lingurițe de leurdă Fuchs
3 lingurițe de cimbru Fuchs
1 linguriță de chilli fulgi Fuchs
50 g de migdale afumate
cimbrișor verde (opțional)

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3974 kj (949 kcal)
Grăsimi: 61.3 g
din care acizi grași saturați: 26.1 g
Carbohidrați: 65.6 g
din care zaharuri: 7.19 g
Proteine: 39.7 g
Sare: 4.51 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos) sau la 180°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Crestați pâinea cubulețe cu un cuțit ascuțit, mai întâi pe lungime și apoi pe lățime, având grijă să nu ajungeți cu tăietura până jos.

2

Tăiați brânza cubulețe. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o fin. Puneți deoparte 2 linguri de ceapă. Tocați mărunt roșiile și măslinele. Amestecați bine uleiul cu leurda, cimbrul și fulgii de chilli.

3

Umpleți spațiile deja create cu brânză, roșii, măsline și ceapă verde. Adăugați, cu ajutorul unei pensule, amestecul de ulei cu mirodenii.

4

Puneți pâinea împănată direct în tavă, pe o hârtie de copt. Răsuciți hârtia de copt la capete și acoperiți pâinea cu folie de aluminiu. Coaceți, în cuptorul preîncălzit, pe suportul din mijloc timp de aproximativ 20-23 minute. Îndepărtați folia de aluminiu și continuați să coaceți pentru încă 5 minute sau până când se topește complet brânza și se rumenește painea la suprafață..

Sfat: Pentru umplutură puteți folosi și brânză Raclette sau Gouda.

5

Cât timp pâinea este caldă, presărați peste aceasta inele de ceapă verde, migdale mărunțite și frunze de cimbrișor tocat. Serviți imediat!

Distribuie rețeta