Preparare
Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos) sau la 180°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Crestați pâinea cubulețe cu un cuțit ascuțit, mai întâi pe lungime și apoi pe lățime, având grijă să nu ajungeți cu tăietura până jos.
Tăiați brânza cubulețe. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o fin. Puneți deoparte 2 linguri de ceapă. Tocați mărunt roșiile și măslinele. Amestecați bine uleiul cu leurda, cimbrul și fulgii de chilli.
Umpleți spațiile deja create cu brânză, roșii, măsline și ceapă verde. Adăugați, cu ajutorul unei pensule, amestecul de ulei cu mirodenii.
Puneți pâinea împănată direct în tavă, pe o hârtie de copt. Răsuciți hârtia de copt la capete și acoperiți pâinea cu folie de aluminiu. Coaceți, în cuptorul preîncălzit, pe suportul din mijloc timp de aproximativ 20-23 minute. Îndepărtați folia de aluminiu și continuați să coaceți pentru încă 5 minute sau până când se topește complet brânza și se rumenește painea la suprafață..
Sfat: Pentru umplutură puteți folosi și brânză Raclette sau Gouda.
Cât timp pâinea este caldă, presărați peste aceasta inele de ceapă verde, migdale mărunțite și frunze de cimbrișor tocat. Serviți imediat!