Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 160°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Ungeți bine cu unt tava de copt. Indicație: a se utiliza o tavă de copt pâine de 23 cm.
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit pentru a obține semințele. Într-un bol încăpător, amestecați făina, drojdia, extractul de vanilie, zahărul pudră, sarea și condimentele. Formați o mică adâncitură în mijloc.
Încălziți puțin laptele împreună cu coaja de portocală și dizolvați mierea. Turnați jumătate din cantitatea de lapte în centrul bolului, adăugați oul și omogenizați totul puțin câte puțin. Adăugați și restul de lapte și frământați până obtineți un aluat neted.
Turnați compoziția în forma de copt și coaceți timp de aproximativ 50 minute.
Verificați dacă pâinea este coaptă cu ajutorul unei scobitori.