Preparare
Curățați legumele și spălați-le. Tăiați frunzele de praz în benzi mici, iar tulpina secționați-o în fâșii subțiri.
Tăiați morcovii, castraveții și ardeii în formă de bastonașe cât se poate de fine sau tăiați-i felii foarte subțiri cu aparatul de curățat legume și apoi în bastonașe. Tocați varza roșie mărunt.
Spălați verdețurile, scurgeți-le bine de apă și desprindeți frunzele de pe tulpini. Tăiați frunzele de arpagic în benzi subțiri.
Puneți la înmuiat foile de orez individual în apă caldă. Când acestea se hidratează, se scot, se pun pe blatul de lucru și se lasă la odihnit aproximativ 1 minut până devin modelante, ușor flexibile. În mijlocul fiecăruia, se distribuie în mod egal legumele și verdețurile mărunțite. Pliați capetele de sus și de jos către interior și dintr-o laterală începeți să rulați cu o ușoară presiune, strângând bine compoziția.
Pentru sosul asiatic, puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați până se dizolvă zahărul.
Serviți rulourile ca atare, reci, alături de sosul de soia pregătit, de arahide și semințe de susan.