Negroni

5 min

Acest Negroni roșu aprins are tot – atât vizual, cât și ca gust. O combinație dulce-amăruie de piper prăjit și rozmarin fac această băutură ceva foarte special.

Ingrediente

5 boabe de piper negru Fuchs
3 cuburi de gheață
200 ml Campari
200 ml vermouth roșu, ex. Antica Formula
200 ml gin, ex. Tanqueray No. Ten
200 ml suc de portocală roșie proaspăt stors
½ felie de portocală roșie
1 crenguță de rozmarin

Preparare

1

Rumeniți boabele de piper într-o tigaie până devin fragrante, apoi striviți-le.

2

Puneți 3 cuburi de gheață într-un pahar deja răcit.

3

Turnați ginul, campariul și vermouthul în pahar, turnați și sucul de portocală roșie și amestecați cu o lingură.

4

Ornați cu jumătatea de portocală și crenguța de rozmarin și presărați piperul peste.