Preparare
Spălați roșiile și tăiați-le în sferturi. Puneți-le într-o oală. Adăugați gelfix, amestecați ușor și lăsați să se odihnească timp de aproximativ o oră. Spălați lămâia, răzuiți coaja și stoarceți sucul. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit. Mărunțiți chilli într-un mojar. Adăugați, peste roșii, coaja și sucul de lămâie, semințele de vanilie, chilli, ghimbirul, scorțișoara, oțetul și pasta de tomate.
Puneți vasul pe foc și fierbeți timp de circa 3 minute, amestecând continuu să nu se prindă sosul. Turnați compoziția de chutney fierbinte într-un borcan de 250g sterilizat în prealabil. Puneți capacul imediat și lăsați să se răcească.
Pentru mini tarte, preîncălziți cuptorul la 210 °C (căldură de sus și de jos) sau la 190 °C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Din aluat, decupați cercuri cu diametrul de circa 4 cm. Îndepărtați aluatul rămas.
Bateți bine albușul de ou. Amestecați sarea cu rozmarinul. Puneți resturile de aluat pe suprafața de lucru presărată cu făină. Suprapuneți (nu frământați), întindeți și decupați noi cercuri. Înțepați cu o furculiță cercurile, ungeți-le cu albuș de ou și presărați peste acestea amestecul de sare și rozmarin.
Așezați-le în tavă. Coaceți în cuptorul preîncălzit, pe șina din mijloc, timp de aproximativ 10-12 minute până capătă o culoare aurie. Scoateți mini tartele din cuptor și lăsați-le să se răcească.
Tăiați brânza de capră. Puneți câte o bucată de brânză peste fiecare foietaj și condimentați cu cimbru. Ornați cu chutney de roșii și busuioc proaspăt.