Mini-prăjituri glazurate (Petit Fours)

120 min

Petit Fours cu ciocolată, aromate cu vanilie, lavandă și chilli sunt potrivite pentru orice ocazie. Răsfață-ți oaspeții cu aceste prăjituri delicioase!

Mini-prăjituri glazurate (Petit Four)

Ingrediente

Pentru 24 porții.

6 ouă
un vârf de cuțit de sare
500 g de făină de grâu tip 405
400 g gem de căpșuni
35 ml gin (opțional)
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
600 g de ciocolată neagră
6 linguri de ulei de palmier
flori de lavandă Fuchs
chilli fire Fuchs
chilli fulgi Fuchs
unt pentru forma de copt
200 g zahăr pudră

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1197 kj (286 kcal)
Grăsimi: 16.3 g
din care acizi grași saturați: 8.62 g
Carbohidrați: 30.8 g
din care zaharuri: 22.8 g
Proteine: 4.71 g
Sare: 0.13 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 175°C (căldură de sus și de jos). Ungeți o tavă cu puțin unt, după care așezați hârtie de copt.

2

Pentru blat, separați mai întâi ouăle. Mixați albușurile spumă cu un vârf de cuțit de sare până se întăresc (și obțineți o bezea), adăugând treptat jumătate din cantitatea de zahăr pudră.

3

Bateți gălbenușurile împreună cu zahărul pudră rămas, până când acestea încep să se albească puțin și capătă o consistență mai spumoasă.

4

Cu ajutorul unei spatule, adăugați puțin câte puțin din cantitatea de gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecați ușor. Apoi, încorporați treptat făina cernută și amestecați încet.

5

Turnați compoziția în tava de copt și coaceți în partea de jos a cuptorului pentru aproximativ 30-40 minute. Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească pe un suport.

6

Pentru umplutură, tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți pentru a obține semințele. Puneți pe foc, într-un vas, 1 lingură de apă împreună cu gemul de căpșuni astfel încât acesta să devină fluid. Adăugați semințele și păstaia de vanilie. Când începe să fiarbă, îndepărtați păstaia de vanilie și turnați ginul.

7

După ce s-a răcit complet aluatul, tăiați-l pe lungime în fâșii late de aproximativ 3,5 cm. Înjumătățiți fiecare bucată pe orizontală și umpleți-o cu gem. După asamblare, tăiați fiecare fâșie în pătrate mici și așezați-le pe un grilaj de răcire pentru prăjituri cu hârtie sub el.

8

Pentru glazură, mărunțiți ciocolata și topiți-o la bain-marie. Adăugați uleiul de palmier și amestecați bine.

9

Turnați ciocolată deasupra fiecărei prăjiturele în parte. Garnisiți imediat cu flori de lavandă, fire de chilli și chilli fulgi și lăsați glazura să se întărească.