Mini-burgeri de vită

Mini-burgeri de vită

40 min

Burgerii se numără printre alegerile preferate? Impresionați-vă prietenii cu acești mini-burgeri aromați cu piper lung și serviți alături de smochine și sos de muștar cu tarhon.

Mini-burgeri de vită

Ingrediente

Pentru 12 porții.

1 linguriță de boabe de ienupăr
1 linguriță boabe de ienibahar
2 buc ceapă roșie
2 linguri de zahăr brut
75 ml de vin roșu
un vârf de linguriță de sare de mare Fuchs
2 lingurițe de piper lung Fuchs
400 g de carne de vită
1 ou
2 linguri de ulei de măsline
120 g maioneză
2 linguri de smântână
1 linguriță muștar Dijon
1 lingură de ketchup
sare, după gust
2 lingurițe de tarhon Fuchs
2 buc smochine
1 baghetă franțuzească sau 12 buc mini chifle pentru burgeri
12 buc frunze de Mangold

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1224 kj (292 kcal)
Grăsimi: 16.9 g
din care acizi grași saturați: 6.8 g
Carbohidrați: 24.5 g
din care zaharuri: 4.95 g
Proteine: 11.4 g
Sare: 1.45 g

Preparare

1

Zdrobiți boabele de ienupăr și ienibahar într-un mojar. Curățați ceapa și tăiați-o felii cât mai subțiri. Puneți într-o oală mică vinul împreună cu zahărul, ceapa, ienupărul și ienibaharul. Presărați un vârf de cuțit de sare și lăsați să fiarbă până când amestecul capătă consistența unui sos mai gros.

2

Pisați, într-un mojar, piperul lung împreună cu sarea de mare. Puneți carnea de vită tocată într-un bol. Bateți oul și adăugați-l peste carne. Asezonați cu mixul de sare și piper, după care amestecați foarte bine toate ingredientele. Întindeți compoziția pe o hârtie de copt astfel încât sa aibă o grosime de 2 cm și tăiați cercuri cu diametru de circa 4 cm. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți carnea pe ambele părți timp de aproximativ 4 minute.

3

Amestecați maioneza cu smântână, muștar, ketchup, tarhon și sare, după gust. Feliați subțire smochinele și amestecați-le cu sosul de vin și ceapă. Tăiați în jumătate bagheta, pe lungime și apoi tăiați bucăți de aproximativ 4 cm lățime. Puneți pe jumătatea de jos a fiecărei bucăți de pâine o frunză de Mangold. Peste aceasta, întindeți o linguriță din amestecul de maioneză, adăugați mini burger-ul și terminați cu o linguriță de sos și smochine. În cele din urmă, acoperiți cu jumătatea superioară de pâine. Fixați cu bețe din bambus.