Preparare
Feliați subțire dovleceii, puneți-i într-un bol și presărați puțină sare. Scurgeți apa pe care au lăsat-o. De asemenea, feliați subțire și roșiile. Pregătiți avocado la sfârșit, astfel încât să nu se oxideze. Tăiați avocado în jumătate, după care scoateți miezul și tăiați-l și pe acesta în felii subțiri.
Tocați ceapa verde, pătrunjelul și busuiocul verde. Puneți toate ingredientele pentru pesto într-un blender și mixați până devine pastă. Puneți amestecul în frigider.
Pentru sosul de roșii, puneți miezul celor 2 roșii într-un bol, asezonați cu sare și piper și amestecați foarte bine, după care puneți bolul la rece în frigider.
Pentru crema de nuci, puneți toate ingredientele într-un blender, asezonați cu sare și piper, după care mixați până ajunge la consistența dorită.
Într-un vas dreptunghiular, așezați în straturi ingredientele. Începeți cu un strat de felii de dovlecel, apoi puneți pesto, sosul de roșii, feliile de roșii, crema de nuci, feliile de avocado și așa mai departe. Întindeți cremă de nuci ca ultim strat.