Ketchup

Ketchup

90 min

Chiar și ketchup-ul poate deveni un sos nobil. Cuișoarele, frunzele de dafin și anasonul stelat îi conferă o aromă specială. Poate fi servit alături de o porție de cartofi prăjiți, de barbecue, hamburgeri sau alte preparate.

Ketchup

Ingrediente

1 kg de roșii bine coapte
5 linguri de ulei de măsline
3 buc de ceapă
2 căței de usturoi
4 buc cuișoare întregi Fuchs
4 frunze de dafin Fuchs
3 buc anason stelat
1 linguriță de boabe de muștar Fuchs
6 linguri de oțet
Zahăr și oțet, după gust
Piper negru macinat Fuchs, după gust
Sare, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 176 kj (42 kcal)
Grăsimi: 2.76 g
din care acizi grași saturați: 0.4 g
Carbohidrați: 3.72 g
din care zaharuri: 2.43 g
Proteine: 0.8 g
Sare: 0.06 g

Preparare

1

Spălați roșiile, îndepărtați cotoarele și tocați-le mărunt. Curățați ceapa și usturoiul și tăiați-le cât mai fin.

2

Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță și căliți usturoiul împreună cu ceapa, cuișoarele, anasonul stelat, boabele de muștar și frunzele de dafin. Adăugați roșiile și asezonați totul cu oțet, piper și sare, după gust.

3

Fierbeți sosul circa 30 de minute la foc mic. Apoi, acoperiți cu un capac, opriți focul și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.

4

Scoateți frunzele de dafin, cuișoarele și anasonul. Pasați totul și dați compoziția prin sită pentru a obține un sos cât mai fin (opțional). Echilibrați gustul de acru sau dulce în funcție de preferințe, adăugând câte puțin oțet sau zahăr. Aduceți, din nou, ketchup-ul la punctul de fierbere, după care turnați sosul în sticle sau borcane sterilizate și inchideți-le ermetic.

Sfat: După deschiderea unui borcan (sau unei sticle) cu ketchup, ceea ce rămâne poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 săptămâni.