Preparare
Spălați roșiile, îndepărtați cotoarele și tocați-le mărunt. Curățați ceapa și usturoiul și tăiați-le cât mai fin.
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță și căliți usturoiul împreună cu ceapa, cuișoarele, anasonul stelat, boabele de muștar și frunzele de dafin. Adăugați roșiile și asezonați totul cu oțet, piper și sare, după gust.
Fierbeți sosul circa 30 de minute la foc mic. Apoi, acoperiți cu un capac, opriți focul și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.
Scoateți frunzele de dafin, cuișoarele și anasonul. Pasați totul și dați compoziția prin sită pentru a obține un sos cât mai fin (opțional). Echilibrați gustul de acru sau dulce în funcție de preferințe, adăugând câte puțin oțet sau zahăr. Aduceți, din nou, ketchup-ul la punctul de fierbere, după care turnați sosul în sticle sau borcane sterilizate și inchideți-le ermetic.
Sfat: După deschiderea unui borcan (sau unei sticle) cu ketchup, ceea ce rămâne poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 săptămâni.