Preparare
Spălați spanacul sub un jet de apă rece și opăriți-l în apă cu sare. Scurgeți bine și tocați-l mărunt. Tăiați pâinea cubulețe și puneți-o într-un castron. Peste aceasta, turnați laptele cald. Lăsați deoparte până când pâinea a absorbit tot lichidul.
Între timp, tocați fin ceapa și căliți-o într-o tigaie cu unt. Puneți spanacul. Adăugați ouăle, făina, parmezanul și amestecați bine. Condimentați cu sare, piper și un vârf de cuțit de nucșoară proaspăt rasă. Dați tigaia deoparte pentru aproximativ 30 minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Spălați ciupercile și tăiați-le în bucăți. Tocați ceapa eșalotă mărunt. Încălziți untul într-o tigaie și sotați ciupercile și ceapa. Adăugați smântâna, foaia de dafin, salvia și pătrunjelul. Acoperiți vasul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15 minute la foc mare.
Preîncălziți cuptorul la 120°C (căldură de sus și de jos). Într-o tigaie, puneți la încins untul, adăugați bucățile de carne și prăjiti bine fiecare parte timp de aproximativ 2 minute. Pulpele trebuie gătite întregi, fără a fi tăiate. Condimentați, după gust, cu sare și piper și introduceți carnea în cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Cu mâinile umezite, modelați găluște din compoziția obținută. Fierbeți găluștele în apă clocotită cu sare până când acestea se ridică la suprafață (circa 20 minute). Scurgeți bine găluștele de apă.
Pentru a servi, aranjați pe o farfurie câte o pulpă de bibilică la fiecare porție alături de ciuperci și găluște cu spanac. Deasupra, presărați piper roz boabe.