Frigărui din ciuperci

Frigărui din ciuperci

30 min

Cum oferiți un gust aparte ciupercilor? Puneți-le pe frigărui, marinați-le cu un sos aromat cu usturoi, piper, cimbru și lămâie și rumeniți-le rapid pe grătar!

Frigărui din ciuperci

Ingrediente

Pentru 10 porții.

750 g de ciuperci Champignon
1 lingură cimbru Fuchs
½ lămâie bio
1 linguriță sare de mare Fuchs
1 linguriță usturoi granulat Fuchs
1 linguriță piper negru măcinat Fuchs
10 linguri de ulei de măsline

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 133 kj (32 kcal)
Grăsimi: 1.25 g
din care acizi grași saturați: 1.25 g
Carbohidrați: 2.58 g
din care zaharuri: 0.86 g
Proteine: 3.21 g
Sare: 0.61 g

Preparare

1

Puneți la hidratat, în apă fierbinte, bețele de frigărui din lemn, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.

2

Curățați ciupercile de impurități, spălați-le bine și uscați-le cu un prosop de hârtie. Tăiați-le codițele (acestea pot fi folosite în salate sau pot fi servite drept garnitură, pregătindu-le în tigaie).

3

Pentru marinadă: amestecați atât sucul, cât și coaja rasă de lâmâie cu cimbru, sare, usturoi și piper. Dați deoparte timp de 5 minute astfel încât să se întrepătrundă aromele. Apoi, adăugați uleiul de măsline.

4

Așezați ciupercile strâns lipite între ele pe câte 2 bețe de frigărui (utilizarea concomitentă a 2 bețe împiedică ciupercile să se rotească pe frigăruie atunci când le întoarceți pe grătar) și ungeți-le generos cu marinada pregătită.

5

Puneți frigăruile din ciuperci pe grătarul încins și rumeniți-le pe toate părțile, timp de aproximativ 8 minute. Căldura trebuie să fie moderată astfel încât ciupercile să nu se ardă încă din primele secunde și să râmână nepătrunse în interior.