Preparare
Puneți la hidratat, în apă fierbinte, bețele de frigărui din lemn, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.
Curățați ciupercile de impurități, spălați-le bine și uscați-le cu un prosop de hârtie. Tăiați-le codițele (acestea pot fi folosite în salate sau pot fi servite drept garnitură, pregătindu-le în tigaie).
Pentru marinadă: amestecați atât sucul, cât și coaja rasă de lâmâie cu cimbru, sare, usturoi și piper. Dați deoparte timp de 5 minute astfel încât să se întrepătrundă aromele. Apoi, adăugați uleiul de măsline.
Așezați ciupercile strâns lipite între ele pe câte 2 bețe de frigărui (utilizarea concomitentă a 2 bețe împiedică ciupercile să se rotească pe frigăruie atunci când le întoarceți pe grătar) și ungeți-le generos cu marinada pregătită.
Puneți frigăruile din ciuperci pe grătarul încins și rumeniți-le pe toate părțile, timp de aproximativ 8 minute. Căldura trebuie să fie moderată astfel încât ciupercile să nu se ardă încă din primele secunde și să râmână nepătrunse în interior.