Frigărui de pui Tandoori

Frigărui de pui Tandoori

35 min

Pui suculent într-o marinadă picantă – o rețetă clasică a bucătăriei indiene.

Frigărui de pui Tandoori

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru marinadă:
2 buc lime
5 lingurițe condiment pentru pui Tandoori Fuchs

Pentru pui:
700 g carne de pui
80 g unt de arahide
1 ceapă
400 g roșii bucăți în cutie
2 linguri ulei de susan
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 380 kj (90.8 kcal)
Grăsimi: 4.1 g
din care acizi grași saturați: 1.0 g
Carbohidrați: 7.2 g
din care zaharuri: 0.8 g
Proteine: 5.6 g
Sare: 0.9 g

Preparare

1

Tăiați puiul în bucăți mici, condimentați-l cu puțină sare, aranjați-l pe frigărui de lemn și puneți-l într-un bol puțin adânc.

2

Amestecați iaurtul cu coaja rasă de lime și zeama de la o jumătate de lime, adăugați condimentul și asezonați cu puțină sare. Întindeți amestecul peste frigăruile de pui și lăsați-le la marinat în frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.

3

Tăiați ceapa mărunt și căliți-o în uleiul de susan, apoi adăugați untul de arahide și lăsați să se topească. Adăugați bucățile de roșii și fierbeți timp de 10 minute.

4

Prăjiți frigăruile la foc mediu și serviți-le în sos și cu orez basmati.