Frigărui de miel cu verdețuri marinate în bere

Frigărui de miel cu verdețuri marinate în bere

90 min

Frigăruile de miel la grătar marinate în bere și aromate cu verdețuri și usturoi sunt deosebit de fragede și gustoase. Servite alături de sos BBQ Chimichurri sunt un deliciu culinar!

Frigărui de miel cu verdețuri marinate în bere

Ingrediente

Pentru 10 porții.

600 g pulpă de miel (dezosată)
1 lingură de rozmarin Fuchs
1 linguriță de cimbru Fuchs
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
½ linguriță piper negru măcinat Fuchs
½ linguriță boia de ardei dulce Fuchs
un vârf de cuțit ienibahar
½ linguriță busuioc Fuchs
½ linguriță de chimion
160 ml de bere
1 linguriță de sare
3 linguri de ulei de măsline

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1115 kj (266 kcal)
Grăsimi: 13.2 g
din care acizi grași saturați: 3 g
Carbohidrați: 2.84 g
din care zaharuri: 0.9 g
Proteine: 31.6 g
Sare: 0.52 g

Preparare

1

Dacă folosiți bețe de frigărui din lemn, țineți-le în apă fierbinte până se înmoaie, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.

2

Spălați carnea, uscați-o cu un prosop de hârtie și tăiați-o în cubulețe de aproximativ 4 cm. Amestecați, într-un castron, condimentele împreună cu berea și sarea. Puneți bucățile de carne în marinada pregătită, amestecați totul bine, acoperiți vasul și lăsați la marinat, la rece, timp de o oră.

3

Scoateți carnea de miel de la marinat și puneți-o la scurs într-o sită. Așezați cubulețele de carne pe bețele de frigărui. Din cantitățile date, se formează 10 bucăți.

4

Stropiți frigăruile de miel cu ulei de măsline, pe toate părțile.

5

Rumeniți carnea pe grătar, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute într-un loc mai puțin fierbinte al grătarului.

Sfat: Pentru a vă bucura de gustul și fragezimea cărnii de miel, trebuie să o gătiți mediu, adică să fie rozalie și suculentă în interior.