Preparare
Dacă folosiți bețe de frigărui din lemn, țineți-le în apă fierbinte până se înmoaie, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc.
Spălați carnea, uscați-o cu un prosop de hârtie și tăiați-o în cubulețe de aproximativ 4 cm. Amestecați, într-un castron, condimentele împreună cu berea și sarea. Puneți bucățile de carne în marinada pregătită, amestecați totul bine, acoperiți vasul și lăsați la marinat, la rece, timp de o oră.
Scoateți carnea de miel de la marinat și puneți-o la scurs într-o sită. Așezați cubulețele de carne pe bețele de frigărui. Din cantitățile date, se formează 10 bucăți.
Stropiți frigăruile de miel cu ulei de măsline, pe toate părțile.
Rumeniți carnea pe grătar, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute într-un loc mai puțin fierbinte al grătarului.
Sfat: Pentru a vă bucura de gustul și fragezimea cărnii de miel, trebuie să o gătiți mediu, adică să fie rozalie și suculentă în interior.