Preparare
Într-o oală cu apă clocotită și sărată, puneți cartofii spălați la fiert. Curățați cartofii fierți de coajă și pasați-i într-un bol, cât sunt calzi, până obțineți un piure. Spălați pătrunjelul, tocați-l mărunt și adăugați-l peste cartofi împreună cu gălbenușurile de ou și amidonul. Condimentați cu sare, piper și nucșoară proaspăt rasă, după gust și amestecați bine. Cu mâna umezită, formați chiftele cu grosimea de circa 2 cm și aplatizați-le.
Tăiați varza roșie în fâșii subțiri, dați mărul pe răzătoare și tocați mărunt ceapa. Încălziți untul într-o cratiță mare. Puneți ceapa, apoi adăugați varza, mărul și zahărul. Condimentați cu ghimbir măcinat și nucșoară. Gătiți la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Adăugați supa de legume, oțetul din vin alb, anasonul și cuișoarele. Fierbeți aproximativ 30 de minute până varza roșie este moale. Îndepărtați anasonul și cuișoarele și pasați totul cu ajutorul unui blender până obțineți consistența dorită. Asezonați cu sare și piper.
Încălziți puțin ulei într-o tigaie. Prăjiți chiftelele de cartofi pe fiecare parte timp de 2-3 minute.
Spălați fileurile de șalău și creveții sub jet de apă rece și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Încălziți puțin unt într-o tigaie. Prăjiți creveții pe ambele părți, scoateți-i și lăsați-i deoparte. Puneți peștele cu pielea în jos în tigaie și prăjiți până ce aceasta devine crocantă. Întoarceți pe cealalată parte și gătiți la foc mic. Condimentați cu sare, piper și fulgi de chilli.
Pentru a servi, aranjați pe farfurii piure de varză roșie alături de chiftele de cartofi, șalău și creveți. Decorați cu pătrunjel proaspăt, dacă doriți.