Drob de miel - rețeta tradițională pentru masa de Paște

Drobul de miel este de nelipsit pe masa de Paște. Încearcă rețeta lui Jakob Hausmann și află cum poți prepara cel mai savuros drob.

Ingrediente

500 g organe de miel
1 buc prapure
5 ouă
3 ouă fierte tare
1 lingură ulei de floarea-soarelui
50 g pesmet din pâine albă
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel verde
3 cepe medii
1 plic condiment pentru drob Fuchs

Preparare

1

Puneți apa la fiert și adăugați sare, apoi puneți organele și le fierbeți aprox. 30-45 min. până sunt bine făcute.

2

Între timp, tăiați mărunt ceapa, adăugăți-o într-o tigaie în care încingeți ulei și căliți-o până când devine sticloasă, așa își păstrează uleiurile eterice. Apoi, lăsați-o la răcit într-un bol.

3

Mărunțiți pătrunjelul și adăugați-l peste ceapa călită. Tăiați ceapa verde rondele, adăugați-o în bol și amestecați totul.

4

Scoateți organele de miel care s-au fiert timp cca. 40-45 de min. și lăsați-le să se răcească. Apoi, tăiați-le în bucăți de aprox. jumătate de cm și  adăugați-le peste ceapă, împreună cu ouăle, pesmetul și condimentul pentru drob. Amestecați totul bine până se omogenizează.

5

Într-o formă de copt turnați puțin ulei și întindeți-l cu o pensulă. Puneți prapurele proaspăt, o parte din compoziție și ouăle fierte. Apoi, adăugați restul de compoziție, apăsați până se compactează să nu rămână aer și înveliți cu prapurele. După, cu o pensulă puteți unge cu ulei și dați la cuptor pentru cca. 30-35 de min.

6

Când este copt, scoateți drobul și lăsați-l să se răcească. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, desprindeți lateralele și răsturnați rapid.

Tăiați drobul de miel și serviți invitaților! Poftă bună!

Produsele utilizate în această rețetă