Donner vegetarian

Donner vegetarian

Fast food chiar la tine acasă: Doner kebab-ul vegetarian este umplut cu zucchini și vinete. Completat cu un dip de iaurt și mentă, este preparatul perfect când vrei ceva bun, fără carne.

Donner vegetarian

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 porții:
Pentru zucchini și vinete
250 g zucchini
250 g vinete
80 ml ulei de floarea soarelui
40 ml ulei de măsline extra virgin
40 ml oțet alb
1 cățel de usturoi
2 tulpini de mentă proaspătă
Piper
Sare de mare Fuchs
Alte ingrediente
12 foi de varză
2 roșii
180 g brânză feta
4 linguri iaurt natural
½ linguriță usturoi granulat
½ linguriță ceapă granulată
1 linguriță pătrunjel liofilizat
2 lingurițe suc de lămâie
1 pâine albă

Preparare

1

Spălați zucchini și vinetele, îndepărtați tulpinile și tăiați în felii de 3 mm. Așezați feliile într-o sită, presărați sare de mare Fuchs deasupra, și lăsați la scurs timp de 30 de minute. Apoi îndepărtați sarea și așezați feliile pe un prosop ca să se usuce. Ștergeți bine și între ele.

2

Încălziți 3 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie și prăjiți mai întâi vinetele până când devin aurii și moi. Ar trebui să stea unele lângă celelalte, dar să nu se suprapună prea mult. Durează aproximativ 5 minute, și este recomandat să folosiți pensetă de bucătărie pentru întors. După ce vinetele devin moi și aurii, scoateți-le din ulei și scurgeți uleiul pe un prosop de hârtie. Adăugați ulei nou după fiecare proces, și procedați cum este descris. Apoi, continuați cu feliile de zucchini. E posibil să fie nevoie de mai puțin timp pentru prăjire. (Notă: vinetele în special au nevoie de ulei pentru a se înmuia. Dacă este necesar, mai puneți ulei în tigaie dacă vinetele par uscate).

3

Pentru marinată, amestecați uleiul de măsline și oțetul într-un bol mic, folosind o furculiță. Cojiți usturoiul, și presați-l în mixul de ulei și oțet. Spălați menta, îndepărtați tulpinile groase și tocați-o foarte mărunt, și adăugați la mixul de ulei, oțet și usturoi.

4

Puneți feliile de legume într-un bol, și amestecați bine cu marinata. Acoperiți bolul cu un prosop curat de bucătărie, și lăsați la frigider pentru 3-4 ore. (Notă: vinetele și zucchini de asemenea pot fi consumate călduțe. Pentru asta, nu mai lăsați feliile la frigider, și adăugați-le direct ca umplutură pentru doner kebab).

5

Pentru umplutură, spălați foile de varză și roșiile. Tăiați roșiile în felii de 1 cm grosime, iar dacă este necesar (în funcție de dimensiunea chiflei) rupeți foile de varză. Scurgeți feta bine și tăiați-o în felii de 0.5 cm grosime. Amestecați iaurtul cu usturoiul și ceapa granulată, pătrunjelul și sucul de lămâie.

6

Porționați pâinea în sferturi. Pregătiți chiflele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (ex. încălziți la cuptor puțin). Acum umpleți fiecare chiflă cu un sfert din varză, apoi un sfert din feliile de roșii, feta, și proporțional mixtura de zucchini și vânătă. La final, adăugați o lingură de iaurt și serviți imediat

Sfat: Dacă mai rămân vinete sau zucchini, puneți-le pur și simplu sau serviți-le cu pâine proaspătă, sau în salată în ziua următoare.