Curry de pui cu unt și nuci caju

Curry de pui cu unt și nuci caju

25 min

Curry este un condiment, dar și un fel de mâncare. Preparatul este un răsfăț picant pentru papilele gustative, cu un gust impresionant în combinație cu orez sau pâine naan.

Curry de pui cu unt și nuci caju

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g piept de pui file
1 legătură ceapă verde
75 g nuci caju
2 linguri ghee (sau unt clarifiat)
2 lingurițe boabe de coriandru Fuchs, măcinate
1 linguriță curcuma Fuchs
½ linguriță ghimbir măcinat Fuchs
1 vârf de linguriță chilli piper cayenne Fuchs
200 ml smântână pentru gătit
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2000 kj (478 kcal)
Grăsimi: 32.6 g
din care acizi grași saturați: 15.0 g
Carbohidrați: 10.7 g
din care zaharuri: 3.0 g
Proteine: 35.9 g
Sare: 0.5 g

Preparare

1

Tăiați ceapa verde în rondele subțiri. Tăiați puiul în bucăți mici și asezonați cu boabele de coriandru măcinate, curcuma, ghimbirul măcinat, chilli piper Cayenne și sare.

2

Puneți ghee-ul sau untul la topit într-o cratiță și rumeniți carnea de pui pe toate părțile. Căliți ceapa și prăjiți pentru scurt timp nucile caju,  după care, adăugați smântâna.

3

Gătiți timp de 10 minute, iar la final, condimentați cu sare după gust.

Sfat: Serviți această rețetă de curry de pui împreună cu orez basmati sau pâine naan cu usturoi.