Curry de legume în stil indian

Curry de legume în stil indian

Este o rețetă clasică de curry, aromată cu condiment garam masala. Ideală pentru zilele răcoroase.

Curry de legume în stil indian

Ingrediente

Pentru 4 porții.

350 g cartofi
1 buc ceapă
350 g morcovi
400 ml lapte de cocos
125 ml supă de legume
1 conservă mică de năut (greutate scursă 140 g)
200 g păstăi de mazăre crude, fără boabe
30 g nuci caju prăjite și tocate
4 lingurițe de Ajvar picant (pastă de ardei roșu)
1 legătură de coriandru verde
4 linguri ulei de măsline
sare de mare Fuchs, după gust
4 lingurițe Garam Masala Fuchs
½ linguriță piper negru măcinat FUCHS

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1672.3 kj (417.2 kcal)
Grăsimi: 20.1 g
din care acizi grași saturați: 3.08 g
Carbohidrați: 48.7 g
din care zaharuri: 13.2 g
Proteine: 14.2 g
Sare: 20.2 g

Preparare

1

Curățați și spălați legumele și coriandrul. Tăiați cubulețe cartofii, morcovii și ceapa. Scurgeți și clătiți năutul. Tocați mărunt coriandrul.

2

Într-o cratiță, puneți la încins uleiul și căliți ceapa. Adăugați cartofii și morcovii și căliți pentru aproximativ 7-10 minute la foc mediu. Apoi, deglasați cu lapte de cocos și adăugați ingredientele rămase, cu excepția nucilor caju. Condimentați cu piper negru și sare după gust. Lăsați totul să fiarbă aproximativ 5-8 minute și asezonați curry-ul cu garam masala și ajvar.

3

La final, presărați nucile caju și coriandru verde.