Cupe din fulgi de ovăz cu mascarpone și fructe de pădure

Cupe de ovăz cu mascarpone și fructe de pădure

90 min

Un desert crocant cu arome de Tonka, ghimbir și scorțișoară. Cupele din fulgi de ovăz cu mascarpone și fructe proaspete sunt ideale pentru gustarea de dimineață.

Cupe din fulgi de ovăz cu mascarpone și fructe de pădure

Ingrediente

Pentru 8 porții.

Pentru cupe:
125 g fulgi mici de ovăz
125 g fulgi mari de ovăz
40 g semințe de floarea-soarelui decojite
25 g fulgi de nucă de cocos
1 ½ linguriță de sare
½ linguriță scorțișoară măcinată Fuchs
½ linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
30 ml ulei de floarea-soarelui
150 ml miere

Pentru umplutură:
150 g mascarpone
1 lingură de sirop de arțar
1 buc boabă de Tonka Fuchs
125 g zmeură
125 g afine

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1437 kj (343 kcal)
Grăsimi: 16.9 g
din care acizi grași saturați: 7.89 g
Carbohidrați: 43.2 g
din care zaharuri: 19.2 g
Proteine: 6.9 g
Sare: 0.77 g

Preparare

1

Puneți toate ingredientele pentru cupe într-un bol și amestecați până la omogenizare.

2

Ungeți cu puțin unt 10 forme de brioșe sau tapetați-le cu hârtie de copt.

3

Distribuiți compoziția preparată în fiecare formă și apăsați în mijlocul lor, cu ajutorul unei linguri, astfel încât să obțineți o formă asemănătoare cu cea a unui coșuleț.

4

Preîncălziți cuptorul la 175 °C și coaceți cupele din fulgi de ovăz timp de aproximativ 15-20 de minute.

5

Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet, astfel încât acestea să fie suficient de ferme pentru a putea fi scoase întregi din formă.

6

Amestecați mascarponele cu siropul de arțar și cu un vârf de cuțit de Tonka răzuită. Umpleți fiecare cupă din fulgi de ovăz cu câte o lingură de mascarpone și ornați cu fructe de pădure.