Creveți picanți în sos de unt

Fulgii de Piri Piri Fuchs sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă picantă creveților. Încearcă rețeta lui Jacob Hausmann și află cum să pregătiți perfect creveți picanți în sos de unt.

Creveți picanți în sos de unt

Ingrediente

800 g creveți Black Tiger
100 g unt
50 ml ulei de măsline
10 g usturoi
10 g chilli proaspăt
15 g Piri Piri fulgi Fuchs
5 g condiment Fix pentru Pește Fuchs
50 ml coniac

Preparare

1

Condimentați creveții curățați și spălați cu amestecul de condimente pentru pește. Presărați și fulgii de Piri Piri. Gustul picant se intensifică atunci când fulgii de ardei sunt gătiți, așadar este indicat să îi adăugați la începutul procesului de gătire.

2

Puneți uleiul de măsline la încins. Prăjiți creveții pe ambele părți până devin roșiatici. Turnați coniacul și flambați cu grijă.

3

După ce s-a evaporat alcoolul, puneți usturoiul. Tăiați chilli-ul mărunt și adăugați-l în tigaie. Mai țineți pe foc câteva minute și amestecați, după care scoateți creveții îmtr-un bol separat.

4

În sosul rămas, adăugați treptat untul rece și amestecați continuu până se topește și obțineți un sos cremos.

5

Aranjați creveții pe o farfurie și stropiți-i cu sosul de unt. Poftă bună!