Cremă de fructe de pădure cu ciocolată și curmale

Cremă de fructe de pădure cu ciocolată și curmale

30 min

Încercați această rețetă de cremă de fructe de pădure, rafinată cu piper Tellicherry și boabe de Tonka, pentru un început dulce al zilei!

Cremă de fructe de pădure cu ciocolată și curmale

Ingrediente

150 g fructe de pădure proaspete (mure, zmeură, căpșuni, afine) sau congelate
50 g curmale
100 ml apă
2 linguri de suc de lămâie
10 boabe de piper Tellicherry Fuchs
1 boabă de Tonka Fuchs
1 lingură cu vârf de ciocolată neagră tăiată (cu cel puțin 70% conținut de cacao)

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 368.1 kj (87.5 kcal)
Grăsimi: 1.6 g
din care acizi grași saturați: 0.8 g
Carbohidrați: 16.5 g
din care zaharuri: 16.1 g
Proteine: 1.0 g
Sare: 0.0 g

Preparare

1

Dacă folosiți fructe de pădure congelate, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se dezghețe. Tăiați curmalele în felii subțiri.

Puneți curmalele într-o cratiță împreună cu apa, sucul de lămâie și boabele de piper și puneți totul la fiert. Adăugați boaba de Tonka întreagă și fierbeți, acoperit, timp de circa 4-5 minute, amestecând des. Dacă apa se evaporă prea repede, mai adăugați puțin.

2

Apoi, scoateți boaba de Tonka, spălați-o cu grijă și lăsați-o să se usuce bine (poate fi refolosită în această formă de mai multe ori).

3

Adăugați fructele de pădure în cratiță și fierbeți, neacoperit, încă 5 minute, amestecând din când în când. La sfârșitul timpului de gătire, pasați totul, inclusiv boabele de piper, până obțineți o textură cremoasă.

4

La final, adăugați ciocolata în piureul cald de fructe. Amestecați până se topește și se încorporează bine.

Se servește rece împreună cu brioșe, croissant sau cu o felie proaspătă de pâine cu unt.