Preparare
Dacă folosiți fructe de pădure congelate, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se dezghețe. Tăiați curmalele în felii subțiri.
Puneți curmalele într-o cratiță împreună cu apa, sucul de lămâie și boabele de piper și puneți totul la fiert. Adăugați boaba de Tonka întreagă și fierbeți, acoperit, timp de circa 4-5 minute, amestecând des. Dacă apa se evaporă prea repede, mai adăugați puțin.
Apoi, scoateți boaba de Tonka, spălați-o cu grijă și lăsați-o să se usuce bine (poate fi refolosită în această formă de mai multe ori).
Adăugați fructele de pădure în cratiță și fierbeți, neacoperit, încă 5 minute, amestecând din când în când. La sfârșitul timpului de gătire, pasați totul, inclusiv boabele de piper, până obțineți o textură cremoasă.
La final, adăugați ciocolata în piureul cald de fructe. Amestecați până se topește și se încorporează bine..
Se servește rece împreună cu brioșe, croissant sau cu o felie proaspătă de pâine cu unt.