Preparare
Într-o oală, amestecați toate ingredientele pentru marinadă și fierbeți sosul câteva minute, la foc mic, până se îngroașă.
Sfat: Mirodeniile folosite la marinadă pot fi înlocuite cu mixul din rețeta noastră “amestec de condimente pentru marinarea cărnii RUB BBQ“, însă utilizați doar un sfert din cantitatea rezultată.
Spălați coastele de porc și tapetați-le cu un prosop de hârtie. Îndepărtați membrana albicioasă care acoperă spatele coastelor. Tăiați-le în așa fel încât să obțineți 4 porții.
Preîncălziți cuptorul la 160°C (căldură de sus și de jos) sau la 140°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Așezați coastele într-o tavă adâncă de cuptor cu grătar și ungeți-le cu marinada pregătită. Turnați și restul de bere în tavă. Acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți pentru aproximativ 2 ore.
Apoi, setați cuptorul pe funcția grill. Puneți coastele pe grilajul cuptorului și o foaie de copt dedesubt. Lăsați-le să se rumenească timp de aproximativ 10 minute. O altă variantă de a finaliza coastele este aceea de a le pune pe grătarul încins.