Coaste de porc caramelizate la cuptor

Coaste de porc caramelizate la cuptor

155 min

Pregătite la cuptor în bere, coastele sunt extrem de fragede și savuroase. Amestecul dulce-acrișor al glazurii pe bază de soia și miere, aromată cu ghimbir, boia afumată, chilli, usturoi și piper lung, îi conferă cărnii un gust delicios.

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Ingrediente

Pentru 4 porții.

2 ½ kg de coaste de porc
200 ml bere neagră

Pentru marinadă:
150 g ketchup
2 linguri pastă de roșii
sucul de la o portocală bio
coajă rasă de la o jumătate de portocală bio
150 ml bere neagră
6 linguri miere
2 linguri zahăr brut
3 lingurițe muștar
5 linguri sos de soia Fuchs
2 lingurițe de ghimbir măcinat Fuchs
1 linguriță chilli piper Cayenne Fuchs
3 lingurițe de usturoi granulat Fuchs
3 lingurițe de boia afumată Fuchs
4 lingurițe de ceapă eșalotă Fuchs
1 linguriță scorțișoară măcinată Fuchs
2 lingurițe piper lung Fuchs zdrobit în mojar
1 linguriță de sare de mare Fuchs
1 linguriță chimion

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 4379 kj (1048 kcal)
Grăsimi: 46.7 g
din care acizi grași saturați: 17.7 g
Carbohidrați: 46.7 g
din care zaharuri: 39.2 g
Proteine: 105 g
Sare: 35.4 g

Preparare

1

Într-o oală, amestecați toate ingredientele pentru marinadă și fierbeți sosul câteva minute, la foc mic, până se îngroașă.

Sfat: Mirodeniile folosite la marinadă pot fi înlocuite cu mixul din rețeta noastră “amestec de condimente pentru marinarea cărnii RUB BBQ“, însă utilizați doar un sfert din cantitatea rezultată.

2

Spălați coastele de porc și tapetați-le cu un prosop de hârtie. Îndepărtați membrana albicioasă care acoperă spatele coastelor. Tăiați-le în așa fel încât să obțineți 4 porții.

3

Preîncălziți cuptorul la 160°C (căldură de sus și de jos) sau la 140°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Așezați coastele într-o tavă adâncă de cuptor cu grătar și ungeți-le cu marinada pregătită. Turnați și restul de bere în tavă. Acoperiți cu folie de aluminiu și gătiți pentru aproximativ 2 ore.

Apoi, setați cuptorul pe funcția grill. Puneți coastele pe grilajul cuptorului și o foaie de copt dedesubt. Lăsați-le să se rumenească timp de aproximativ 10 minute. O altă variantă de a finaliza coastele este aceea de a le pune pe grătarul încins.