Churros de dovleac

Churros cu dovleac

Churros de dovleac picanți asigură bucurie ! Noua creație devine o experiență culinară unică alături de mixul de condimente Ras el Hanout.

Churros de dovleac

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 porții
Ingrediente pentru 12-14 churros
100 g dovleac Hokkaido, cojit cu semințe
125 ml apă
30 g unt
100 g făină 405
2 ouă medii
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
2 lingurițe de Ras el Hanout Fuchs
Grăsime pentru prăjit (aproximativ 1 kg)
Ingrediente pentru dip
200 g iaurt natural
¼ lingurițe usturoi granulat Fuchs
¼ lingurițe ceapă granulată
1 tulpină de mentă
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
Pentru servire
120 g salată de varză
½ rodie
2 linguri semințe de dovleac
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet alb
2 lingurițe sirop de arțar
1 linguriță ulei din semințe de dovleac
Sare
Piper

Preparare

1

Tăiați dovleacul în felii subțiri și gătiți în steamer sau alternativ în cuptor, cu puțin ulei de măsline la 180°C convecție timp de 15-20 de minute, până când feliile sunt moi. Puneți apă și unt într-o cratiță. Topiți untul, și fierbeți. Coborâți ușor intensitatea focului, adăugați făina și amestecați, până obțineți o cocă omogenă și compactă, și un strat albicios s-a așezat pe fundul recipientului.

2

Acum așezați aluatul într-un bol, aplatizați-l puțin și lăsați-l să se răcească pe cât de mult posibil. O dată ce este doar călduț, adăugați primul ou și mestecați bine cu o lingură. Având în vedere faptul că aluatul deja este relativ ferm, procesul este destul de greu, și ia câteva minute. Aluatul nu ar trebui să mai pară umed. Acum adăugați al doilea ou și repetați procesul. Aluatul este gata când se formează o masă vâscoasă, omogenă. Acum, adăugați dovleacul dulce și mixul de condimente Ras el Hanout.

3

Puneți grăsime într-o oală și încălziți. Asigurați-vă că verificați temperatura cu un termometru. Trebuie să nu fie mai mult de 175°C și să nu se aburească. Puneți aluatul de churros într-un tub cu un atașament în formă de stea. O dată ce uleiul a ajuns la temperatura corectă între 160-175°C, presați suficient aluat de 8-10 cm prin atașament, în ața fel în cât să plutească confortabil unul lângă celălalt. Aveți grijă să nu stropiți prea tare cu ulei. Prăjiți churros 5-6 minute sau până când devin crocanți și încep să plutească la suprafață. Apoi așezați-i pe o farfurie în care să fie un prosop care să absoarbă uleiul. Repetați procesul cu tot aluatul rămas.

4

Pentru dip, amestecați iaurtul cu ceapa granulată, usturoiul granulat, sucul de lămâie și sarea de mare Fuchs. Spălați menta și tocați frunzele foarte mărunt, apoi adăugați-le în iaurt și amestecați.

5

Pentru salată, spălați varza bine și uscați-o. Scoateți semințele din pomegranate și puneți-l deoparte. Formați un dressing din oțet, ulei de măsline și sirop de arțar. Condimentați cu sare și piper. Puneți salata, pomegranate-ul și semințele de dovleac într-un bol, și amestecați cu dressing-ul.

6

Pentru servire, împărțiți salata în 4 farfurii. Aranjați churros pe salată. Adăugați dip-ul de iaurt și serviți cât churros sunt fierbinți.