Preparare
Pentru aluatul de tortillas: într-un bol, amestecați făina de porumb cu curcuma și o linguriță de sare. Încorporați treptat apa și frământați bine până obțineți un aluat neted și ferm. Lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.
Înfășurați ambele jumătăți ale presei pentru tortillas într-o folie de plastic - procedând astfel, aluatul nu se lipește de presă.
Împărțiți aluatul în bile egale cu diametru de aproximativ 3,5 cm. Puneți, pe rând, câte o bilă în mijlocul presei și acționați puternic levierul presei pentru a obține foile de Tortillas.
Încingeți o tigaie antiaderentă, fără ulei, și coaceți fiecare foaie la foc mediu timp de circa un minut pe fiecare parte.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Tăiați foile de tortillas pe diagonală astfel încât să rezulte 4 triunghiuri din fiecare foaie și prăjiți-le în ulei până se rumenesc frumos și devin crocante.
Scoateți bucățile de Nacho pe un prosop de hârtie pentru a elimina grăsimea în exces. Asezonați cu sare, după gust.
Serviți chips-urile alături de guacamole sau salsa de roșii.
