Reteta chips-uri Nacho

Chips-uri Nacho

52 min

Curcuma dă un gust exotic și o culoare minunată preparatului. Chips-urile Nacho se recomandă a fi servite împreună cu una din cele 2 rețete tradiționale mexicane: guacamole sau salsa de roșii.

Reteta chips-uri Nacho

Ingrediente

Pentru 18 porții.

250 g făină de porumb
175 ml apă caldă
1 linguriță de curcuma măcinată Fuchs
2 l ulei
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 328 kj (81 kcal)
Grăsimi: 4.07 g
din care acizi grași saturați: 0.59 g
Carbohidrați: 9.32 g
din care zaharuri: 0.28 g
Proteine: 1.22 g
Sare: 0.33 g

Preparare

1

Pentru aluatul de tortillas: într-un bol, amestecați făina de porumb cu curcuma și o linguriță de sare. Încorporați treptat apa și frământați bine până obțineți un aluat neted și ferm. Lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.

2

Înfășurați ambele jumătăți ale presei pentru tortillas într-o folie de plastic - procedând astfel, aluatul nu se lipește de presă.

Împărțiți aluatul în bile egale cu diametru de aproximativ 3,5 cm. Puneți, pe rând, câte o bilă în mijlocul presei și acționați puternic levierul presei pentru a obține foile de Tortillas.

3

Încingeți o tigaie antiaderentă, fără ulei, și coaceți fiecare foaie la foc mediu timp de circa un minut pe fiecare parte.

4

Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Tăiați foile de tortillas pe diagonală astfel încât să rezulte 4 triunghiuri din fiecare foaie și prăjiți-le în ulei până se rumenesc frumos și devin crocante.

5

Scoateți bucățile de Nacho pe un prosop de hârtie pentru a elimina grăsimea în exces. Asezonați cu sare, după gust.

6

Serviți chips-urile alături de guacamole sau salsa de roșii.

Distribuie rețeta