Chips-uri de cartofi dulci cu sos de gorgonzola

Chips-uri de cartofi dulci cu sos de gorgonzola

40 min

Pe cât de ușor se prepară, pe atât de spectaculos arată! Combinația dintre dulceața cartofilor și dip-ul de brânză cu mucegai albastru este minunată.

Chips-uri de cartofi dulci cu sos de gorgonzola

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru chips-uri:
2 buc cartofi dulci medii
2 litri de ulei pentru prăjit
sare, după gust

Pentru sosul de brânză:
150 ml de smântână
70 g gorgonzola
1 lingură oțet balsamic Bianco
½ linguriță de miere
½ linguriță de coajă de lămâie rasă
piper negru măcinat Fuchs
sare, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2603 kj (624 kcal)
Grăsimi: 44.4 g
din care acizi grași saturați: 22.9 g
Carbohidrați: 50.9 g
din care zaharuri: 11.2 g
Proteine: 7.56 g
Sare: 0.6 g

Preparare

1

Spălați, curățați cartofii de coajă și tăiați-i longitudinal în felii subțiri de 3 mm grosime cu ajutorul unui peeler pentru legume (de asemenea, puteți folosi un feliator de tip mandolină sau electric).

2

Puneți feliile de cartofi în apă rece pentru a elimina amidonul în exces, procedând astfel cartofii vor fi mai crocanți și se vor prăji uniform. Scoateți și puneți feliile pe servețele absorbante de bucătărie și uscați-le bine.

3

Adăugați cartofii într-o cratiță cu ulei încins și prăjiți-i, în câteva tranșe, pentru scurt timp până devin aurii și ușor rumeniți. Scoateți și așezați feliile de cartofi într-o tavă tapetată cu prosoape de hârtie astfel încât să nu se suprapună și lăsați-le să se răcească. Cât timp chips-urile sunt calde, se condimentează cu sare, după gust sau cu orice alt condiment doriți.

4

Într-un blender, puneți smântâna cu brânza, cu oțetul, mierea și coaja de lămâie rasă și mixați totul bine. Condimentați cu sare și piper, după gust.