Preparare
Spălați, curățați cartofii de coajă și tăiați-i longitudinal în felii subțiri de 3 mm grosime cu ajutorul unui peeler pentru legume (de asemenea, puteți folosi un feliator de tip mandolină sau electric).
Puneți feliile de cartofi în apă rece pentru a elimina amidonul în exces, procedând astfel cartofii vor fi mai crocanți și se vor prăji uniform. Scoateți și puneți feliile pe servețele absorbante de bucătărie și uscați-le bine.
Adăugați cartofii într-o cratiță cu ulei încins și prăjiți-i, în câteva tranșe, pentru scurt timp până devin aurii și ușor rumeniți. Scoateți și așezați feliile de cartofi într-o tavă tapetată cu prosoape de hârtie astfel încât să nu se suprapună și lăsați-le să se răcească. Cât timp chips-urile sunt calde, se condimentează cu sare, după gust sau cu orice alt condiment doriți.
Într-un blender, puneți smântâna cu brânza, cu oțetul, mierea și coaja de lămâie rasă și mixați totul bine. Condimentați cu sare și piper, după gust.