Chiftele

Chiftelele poti fi servite reci sau calde și aduc un plus de savoare fiecărei mese. Încearcă rețeta lui Jacob Hausmann și pregătește cele mai gustoase chiftele.

Ingrediente

1 kg carne tocată (amestec vită și porc)
1 morcov
2 cepe
1 cățel de usturoi
2 legături de pătrunjel
4 felii de pâine albă (din ziua anterioară)
3 ouă
100 ml ulei de floarea-soarelui
25 g condiment pentru chiftele Fuchs (1 plic )

Preparare

1

Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o tigaie încălziți ulei de floarea-soarelui, adăugați amestecul de ceapă cu usturoi și căliți-l ușor până când se eliberează uleiurile eterice.

2

Tăiați carnea în cuburi și dați-o prin mașina de tocat, folosind sita medie, apoi adăugați pâinea și morcovii.

3

Spălați și tăiați fin pătrunjelul, puneți-l peste legume și carne, apoi adăugați ceapa și condimentul pentru chiftele. Adăugați 1-2  ouă, după preferință, amestecați totul bine cu mâinile până obțineți o masă omogenă, iar toate condimentele și verdețurile sunt bine amestecate.

4

Luați o tigaie grill, o încălziți și puneți ulei. Treceți mâinile prin apă rece, astfel carnea nu se lipește de mâini. Formați sfere cât de mari doriți și puneți-le în tigaie, le puteți aplatiza sau le puteți lăsa rotunde - după preferințe. Când sunt făcute pe o parte, întorceți-le.

5

Când sunt gata, scoateți-le pe un prosop de hârtie ca să se scurgă de ulei.

Chiftelele pot fi servite reci sau calde și aduc un plus de savoare fiecărei mese. Poftă bună!

Distribuie rețeta