Chiftele marocane cu glazură de rodie și scorțișoară

Chiftele marocane cu glazură de rodie și scorțișoară

45 min

Aceste chiftele garnisite cu nuci și sos de rodie cu scorțișoară au un gust dulce-acrișor și sunt soluția ideală pentru a vă impresiona invitații cu gusturi exotice.

Chiftele marocane cu glazură de rodie și scorțișoară

Ingrediente

50 g de nuci
2 buc ceapă verde
câteva frunze de mentă proaspătă
500 g de carne de vită
1 linguriță de usturoi granulat Fuchs
4 lingurițe de pătrunjel Fuchs
3 lingurițe de Ras el Hanout Fuchs
sare de mare
piper negru măcinat Fuchs
2 ouă
2 linguri de ulei de măsline
2 buc rodii
1 linguriță de scorțișoară măcinată Fuchs
1 lingură de miere

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2241 kj (535 kcal)
Grăsimi: 36 g
din care acizi grași saturați: 10.5 g
Carbohidrați: 22.7 g
din care zaharuri: 12.3 g
Proteine: 34.1 g
Sare: 1.63 g

Preparare

1

Zdrobiți nucile. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o cât mai fin posibil. Spălați menta și scurgeți-o bine de apă. Desprindeți câteva frunze de pe tulpini și mărunțiți-le.

2

Puneți carnea de vită tocată într-un castron încăpător. Adăugați ceapa, menta, jumătate din cantitatea de nuci, usturoiul, pătrunjelul, Ras el Hanout, pesmetul, ouăle, sare și piper după gust. Amestecați foarte bine toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă (pentru rezultate optime pot fi folosite cârligele de frământare ale unui mixer de mână).

3

Din amestecul pregătit, formați chiftele rotunde, de dimensiuni mici. Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți chiftelele timp de aproximativ 5 minute, întorcându-le în acest timp pe toate părțile. Când sunt rumenite, scoateți-le și aranjați-le pe un platou.

4

Secționați coaja rodiei în partea superioară și crestați fructul pe lungime, în secțiuni. Colectați într-un bol semințele de la o rodie, iar de la cealaltă rodie puneți semințele în storcătorul de fructe și extrageți sucul. Puneți într-un vas mic sucul de rodie și adăugați scorțișoara măcinată și mierea. Puneți siropul să dea în fiert, după care lăsați-l să se răcească.

5

Garnisiți chiftelele cu semințele de rodie și nucile rămase. Turnați sosul de rodie peste acestea și decorați cu câteva frunze de mentă.