Preparare
Zdrobiți nucile. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o cât mai fin posibil. Spălați menta și scurgeți-o bine de apă. Desprindeți câteva frunze de pe tulpini și mărunțiți-le.
Puneți carnea de vită tocată într-un castron încăpător. Adăugați ceapa, menta, jumătate din cantitatea de nuci, usturoiul, pătrunjelul, Ras el Hanout, pesmetul, ouăle, sare și piper după gust. Amestecați foarte bine toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă (pentru rezultate optime pot fi folosite cârligele de frământare ale unui mixer de mână).
Din amestecul pregătit, formați chiftele rotunde, de dimensiuni mici. Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă și prăjiți chiftelele timp de aproximativ 5 minute, întorcându-le în acest timp pe toate părțile. Când sunt rumenite, scoateți-le și aranjați-le pe un platou.
Secționați coaja rodiei în partea superioară și crestați fructul pe lungime, în secțiuni. Colectați într-un bol semințele de la o rodie, iar de la cealaltă rodie puneți semințele în storcătorul de fructe și extrageți sucul. Puneți într-un vas mic sucul de rodie și adăugați scorțișoara măcinată și mierea. Puneți siropul să dea în fiert, după care lăsați-l să se răcească.
Garnisiți chiftelele cu semințele de rodie și nucile rămase. Turnați sosul de rodie peste acestea și decorați cu câteva frunze de mentă.