Chiftele din carne de vită în sos de roșii

Chiftele din carne de vită în sos de roșii

60 min

Chiftelele de vită în sos de roșii cu oregano și busuioc este un preparat inspirat din bucătăria italiană, care poate fi servit atât ca garnitură, cât și ca fel principal.

Chiftele din carne de vită în sos de roșii

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g carne tocată de vită
250 g roșii proaspete
1 ou
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 buc ceapă verde
50 g parmezan
750 g roșii cuburi la conservă
200 ml stock (fond) de vită
8 linguri de ulei de măsline
sare de mare Fuchs
2 linguri de pesmet
50 ml vin alb
2 lingurițe de busuioc Fuchs
1 linguriță de piper negru măcinat Fuchs
1 linguriță de măghiran
1 linguriță de rozmarin Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2260 kj (540 kcal)
Grăsimi: 35.9 g
din care acizi grași saturați: 11.7 g
Carbohidrați: 16.5 g
din care zaharuri: 1.6 g
Proteine: 35.5 g
Sare: 2.3 g

Preparare

1

Curățați roșiile și tăiați-le cubulețe.

Puneți carnea de vită tocată într-un castron încăpător. Adăugați pătrunjelul și usturoiul tocat mărunt, oul, pesmetul, parmezanul, sare după gust și un sfert din condimente. Amestecați foarte bine toate ingredientele până obțineți o compoziție omogenă. Din amestecul pregătit, formați chiftele rotunde, de dimensiuni mici și lăsați-le deoparte.

2

Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță și căliți ceapa tocată mărunt. Deglasați cu vin alb și adăugați bucățile de roșii din conservă și supa fond de vită.

3

Puneți în sos condimentele rămase și o linguriță de sare de mare. Apoi, adăugați cu grijă cuburile de roșii proaspete și chiftelele și fierbeți timp de circa 40 de minute. Amestecați ușor din când în când.

Sfat: Serviți aceste chiftele în sos roșu alături de paste Farfalle.