Preparare
Cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu al unui mixer vertical mărunțiți biscuiții. Puneți untul într-o tigaie și prăjiți migdalele până devin aurii. Lăsați să se răcorească puțin, apoi turnați peste biscuiții zdrobiți și amestecați bine. Așezați compoziția pe fundul unei forme rotunde tapetată cu hârtie de copt și puneți-o în frigider pentru 30 de minute.
Spălați și curățați căpșunile. În funcție de mărime tăiați-le în jumătate sau în felii lunguiețe de aproximativ un centimetru lățime. Amestecați puțin brânza, florile de lavandă, coaja de lime și 50 de grame de zahăr, astfel încât ingredientele să fie amestecate, dar compoziția să rămână tare. Bateți smântâna frișcă.
Adăugați cu grijă frișca în crema de brânză și amestecați. Turnați compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgați prăjitura pentru aproximativ 4 ore la frigider.
Amestecați 300 de grame de căpșuni cu 30 de grame de zahăr într-un vas înalt pentru mixerul vertical. Adăugați boabele de Tonka răzuite și pasați toate ingrediente.
Decorați cheesecake-ul cu căpșunile tăiate rămase, apăsându-le ușor în crema de brânză. Presărați flori de lavandă și serviți cu sos de căpșuni. Tăiați cu un cuțit bine ascuțit.