Cartofi la cuptor aromatizați cu unt și verdețuri mediteraneene

Cartofi la cuptor aromatizați cu unt și verdețuri mediteraneene

120 min

Cartofi gratinați la cuptor, aromatizați cu verdețuri mediteraneene și topping de unt....o garnitură clasică care nu trebuie să lipsească de la niciun grătar.

Cartofi la cuptor aromatizați cu unt și verdețuri mediteraneene

Ingrediente

Pentru 4 porții.

4 buc cartofi mari
2 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de amestec de verdețuri mediteraneene Fuchs
1 linguriță de sare de mare Fuchs
40 g de unt
chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1261 kj (302 kcal)
Grăsimi: 13.4 g
din care acizi grași saturați: 6.12 g
Carbohidrați: 40.8 g
din care zaharuri: 1.94 g
Proteine: 4.85 g
Sare: 1.52 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos).

2

Spălați cartofii și uscați-i cu un prosop de hârtie.

3

Folosind un cuțit ascuțit, străpungeți din loc în loc coaja cartofilor, ungeți-i cu ulei de măsline și presărați peste aceștia sare, după gust.

4

Împachetați cartofii pregătiți în folie de aluminiu și coaceți-i la cuptor timp de circa 1,5 ore.

5

Scoateți cartofii din cuptor. Îndepărtați folia și tăiați-i pe lungime (nu de tot, ci aproximativ două treimi). Cât sunt încă fierbinți, presărați în interiorul acestora amestecul de plante mediteraneene și chilli fulgi și adăugați câte un cub de unt în mijlocul fiecăruia.

6

Sfat: Alternativ, în loc de clasicul unt puteți folosi rețeta noastră de unt aromat cu mărar și lămâie.