Preparare
Puneți la fiert smântâna împreună cu foile de dafin, chimionul, cuișoarele și usturoiul. Apoi, asezonați cu sare, piper și nucșoară proaspăt răzuită, după gust. Dați deoparte puțin și lăsați să se întrepătrundă aromele.
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos) sau la 160°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Ungeți tava cu jumătate din cantitatea de unt.
Curățați cartofii, tăiați-i rondele subțiri și începeți să-i așezați în straturi în tava unsă în așa fel încât marginile lor să se suprapună, sub formă de solzi. Condimentați cu sare, piper și nucșoară proaspăt rasă, după gust.
Turnați smântâna astfel încât să acopere toți cartofii, apoi puneți și restul de unt tăiat cubulețe.
Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru aproximativ 40-45 de minute.