Cartofi cu rozmarin la cuptor

Cartofi cu rozmarin la cuptor

25 min

Cartofii cu rozmarin și usturoi pot fi serviți ca atare sau ca și garnitură. Indiferent cum sunt gătiți, la cuptor sau la tigaie, aceștia sunt extrem de aromați și gustoși!

Cartofi cu rozmarin la cuptor

Ingrediente

Pentru 4 porții.

750 g cartofi noi de dimensiuni mici
3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de usturoi granulat Fuchs
1 linguriță boia iute Fuchs
4 lingurițe de rozmarin Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 778 kj (186 kcal)
Grăsimi: 7.81 g
din care acizi grași saturați: 1.14 g
Carbohidrați: 27 g
din care zaharuri: 2.04 g
Proteine: 3.2 g
Sare: 0.96 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură de sus și de jos) sau la 180°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Spălați bine cartofii și tăiați-i în jumătate, pe lungime.

2

Amestecați, într-un bol, ulei de măsline cu usturoi granulat, boia iute și rozmarin. Așezați cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu suprafața tăiată orientată în sus. Ungeți bucățile de cartofi cu amestecul de ulei și condimente și asezonați cu sare de mare. Întroduceți tava în cuptorul încins în prealabil și coaceți timp de aproximativ 22-25 minute.

Sfat: Ca alternativă, prăjiți cartofii într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline timp de aproximativ 15 minute. Apoi, adăugați amestecul de ulei și condimente și lăsați cartofii să se rumenească pentru circa 5 minute.