Preparare
Răzuiți păstaia de vanilie și amestecați semințele acesteia cu crema de brânză. Într-o cratiță, puneți păstaia de vanilie, 400 g de zmeură, zahărul, ghimbirul, sucul de lămâie și 2 linguri de apă și fierbeți totul 4 minute, timp în care amestecați continuu.
Treceți sosul printr-o sită și puneți-l din nou la fiert timp de 1-2 minute, până se îngroașă puțin. Amestecați zmeura rămasă cu sosul rezultat și lăsați să se răcească, amestecând ocazional.
Amestecați făina cu praful de copt și zahărul. Bateți ouăle cu iaurtul și puneți-le peste făină. Adăugați 120 g de unt tăiat cubulețe, o lingură de scorțișoară, ghimbir, nucșoară și sare. Frământați cu ajutorul robotului de bucătărie sau cu cârligele de aluat ale mixerului de mână, până se omogenizează totul și obțineți un aluat neted.
Presărați făină pe masa de lucru, întindeți o foaie cu grosimea de 1,5-2 cm și decupați, cu ajutorul unei forme rotunde, discuri cu diametrul de 7 cm. Procedați astfel până când terminați tot aluatul.
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Topiți 30 g de unt într-o cratiță, după care amestecați-l cu miere și cu o linguriță de scorțișoară măcinată. Ungeți formele de aluat cu amestecul obținut, pe ambele părți.
Așezați biscuții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i, pe deasupra, cu un ou bătut cu puțin lapte.
Coaceți scones-urile în cuptorul încins timp de 15-18 minute, până prind o culoare aurie. Scoateți-i și lăsați-i să se răcească complet pe un grătar. Serviți cu cremă de brânză și sos de zmeură.